Enes Bakır

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 263-264-265. Sayfa Cevapları – ÖZGÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 1 sene önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
BİNBAŞI
Üyelik Zamanı: 5 ay önce
Konu Sayısı: 181
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 18 Kasım 2021, 0:20

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayıncılık Sayfa 263-264-265. Cevapları | Tema Değerlendirme Çalışmaları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 263 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

Tema Değerlendirme Çalışmaları

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.
1. Mesaj gönderme makineleri ne zaman icat edilmiş?
Cevap: 19. yüzyılda icat edilmiştir.


2. Mesaj gönderme makinelerinin icadından önce insanların haber iletme yöntemleri nelermiş?
Cevap: Ulaklar ile mektup göndermek, duman ve ayna gibi eşyalar ile haber iletirlermiş.


3. Elektriksiz telgraf sistemini ortaya atan kimmiş?
Cevap: Claude Chappe (Kılod Çappe)’ dir.


4. Elektriksiz telgraf sisteminin çalışma yöntemi nasılmış?
Cevap: Tepelerin üzerine kurulmuş kulelerden bir ağ oluşturuldu. Her kulenin üzerinde 49 değişik konuma ayarlanabilen iki uzun oka sahip makineler kuruldu. Her konum, bir harfe ya da rakama karşılık geliyordu. Operatörler böylece bir kuleden öbürüne mesajlar gönderebiliyorlardı.


5. Metnin anlatımında kullanılan düşünceyi geliştirme yolları hangileridir?
Cevap: Karşılaştırma, ve sayısal verilerden yararlanma yolları kullanılmıştır.


6. Metnin konusu nedir?
Cevap: Mesaj göndermenin eski zamanlarda nasıl olduğu ve nasıl gerçekleştiği.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 264 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

C. Aşağıdaki cümlelerden karşılaştırma anlamı taşıyanların başındaki kutucuğu işaretleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 264 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık


Ç. Aşağıdaki cümleleri, uygun noktalama işaretlerinin adlarını yazarak tamamlayınız.
1. Saat ve dakika gösteren sayıları birbirinden ayırmak için …..nokta…… konur.
2. Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için …….virgül………. kullanılır.
3. Kendisiyle ilgili açıklama verilecek cümlenin sonunda ……iki….. …….nokta….. kullanılır.
4. Dizeler yan yana yazıldıklarında aralarına …eğik…….. …..çizgi…. konur.
5. Özel olarak vurgulanmak istenen sözleri belirtmek için …..tırnak…… ……işareti….. kullanılır.
6. Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna ……üç…… …..nokta…… konur.


D. Aşağıda yer alan cümlelerdeki anlatım bozukluklarını nedenleri ile eşleştiriniz.
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 264 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 265 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

E. Aşağıdaki biyografi cümlelerini otobiyografi cümlelerine çeviriniz.

• Kendi zamanından önceki bilim çalışmalarını dikkatle inceledi.
– Kendi zamanımdan önceki bilim çalışmalarını dikkatle inceledim.

• Yalnız tıp alanında değil başka pek çok alanda da eserler verdi.
– Yalnız tıp alanında değil başka pek çok alanda da eserler verdim.


F. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.
1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zaman zarfı yoktur?
Cevap: D şıkkıdır.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiil farklı bir görevde kullanılmıştır?
Cevap: C şıkkıdır.


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir anlam ilişkisi vardır?
Cevap: B şıkkıdır.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisi, kanıtlanabilirlik açısından diğerlerinden farklıdır?
Cevap: C şıkkıdır.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili fiil, dilek kipiyle çekimlenmiştir?
Cevap: A şıkkıdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 361 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları