Enes Bakır

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 251-252-253-254-255-256. Sayfa Cevapları – ÖZGÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 4 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
12 Nisan 2020, 11:57

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayıncılık Sayfa 251-252-253-254-255-256. Cevapları | Islıkla Haberleşenler

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

1. ETKİNLİK: Aşağıdaki sözcüklerin anlamını önce metnin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Sonra bu sözcüklerin anlamını sözlükten bulunuz. Tahminleriniz ile sözlük anlamlarını karşılaştırınız.
sarp: Çıkılması güç.
festival: Tarihi, yeri, özellikleri ve katılacak kişilerin önceden ayarlanmış özel sanat gösterisi.
jüri: Bir işi yapmak veya yönetmek için görevli kişilerden oluşmuş heyet.
aygıt: Bir iş görmeye yarayan birçok parçadan oluşmuş araç.
gong: Doğu ve Güneydoğu Asya müziklerinde kullanılan vurmalı çalgı aletidir.
gramer: Bir dilin sunduğu düzeni ve işleyişini inceleyen ve tüm öğelerini ele alıp bunların kurallarını saptayan bilimdir.


2. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.
1. Uzaktaki bir arkadaşımıza seslenmek istediğimizde yaptığımız ilk şey neymiş?
Cevap: Bağırmakmış.


2. Islık çalmak hangi durumda yapılacak en iyi şeymiş?
Cevap: Ne kadar bağırırsak bağıralım bazen sesimizi duyuramayız bu durumlarda en iyi şeydir.


3. Ülkemizin hangi şehrinde ıslıkla haberleşenler varmış?
Cevap: Giresun’ un Kuşköyünde yaşayanlar.


4. Kuşköy nasıl bir yermiş?
Cevap: Sarp yamaçlar üzerinde yer alan bir köymüş. Evler birbirlerine uzakmış hatta bazı evlerden başka bir eve gitmek için 2 kilometre yürümek gerekebiliyor.


5. Kuşköylüler, kuş dilinde, Türk alfabesindeki hangi sesleri çıkarabiliyorlarmış?
Cevap: “i, ö, o, f, ç” sesleri çıkarabiliyorlarmış.


6. Kuş dili, hangi sebeple Türkçe sözcüklerin ıslıkla anlatıldığı bir dil olarak kabul edilmiş?
Cevap: Islıkla çıkabilen sesler sayesinde bazı heceler ortaya çıkabiliyormuş. Bu hecelerin bir araya gelmesi ile türkçe sözcüklerin benzediği sesler çıkabilyor. Bu sebep ile kabul ediliyor.


7. Kuş Dili Festivali nerede ve ne zaman düzenleniyormuş?
Cevap: Kuşköy de her yıl haziran ayının son haftası düzenlenirmiş.


8. Islık dilleri konusunda araştırma yapan bilim insanı kimmiş? Bu bilim insanı hangi çalışmaları yapmış?
Cevap: Fransız Julien Meyer (Jülyen Meyer) ıslık dilleri konusunda araştırma yapan bilim insanıdır. İnsanların ve hayvanların çıkardıkları sesleri inceleyen bilimdalı olan “Biyokustik” üzerine çalışıyormuş.


9. Bazı toplumlarda ıslık yerine hangi müzik aletleri haberleşme amacıyla kullanılıyormuş?
Cevap: Islık yerine fülüt, davul, gitar, davul ve gong gibi müzik aletleri kullanılıyormuş.


10. Metinde, başka hangi ülkede kullanılan ıslık dili tanıtılmış?
Cevap: Afrikanın batısında İspanya ya bağlı Kanarya Adalarından biri olan

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 254 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

3. ETKİNLİK: Aşağıda, ıslık çalmaya yönelik işlem basamakları karışık olarak verilmiştir. Bunları yapılış sırasına göre numaralandırarak sıralayınız.
(1)İşaret parmaklarınızı, uçları birbirine değmeyecek biçimde birbirine yaklaştırıp V hâline getiriniz.
(2)İki elinizin işaret parmaklarını düz tutup diğer parmaklarınızı avcunuza doğru bükünüz.
(5)Dudaklarınızı hafifçe büzüp dışarı doğru hava üfleyiniz.
(3)İki elinizin işaret parmaklarını dilinize dayayınız.
(4)Dudaklarınızı yalayarak ıslatıp dilinizi dişlerinize dayayarak kıvırınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 255 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

5. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerde noktanın hangi amaçla kullanıldığını belirleyip ilgili cümlenin altına yazınız.

  1. Cümlenin sonuna konulur.
  2. Kısaltmaların sonuna konulur.
  3. Zaman bildiren yerlerde kullanılır.
  4. Belirli tarihlerin yazımında kullanılır.
  5. Cadde veya sokak adlarında kullanılır.
  6. İnternet adresleri yazarken kullanılır.

6. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerde ek fiillerin hangi amaçla kullanıldığını belirleyip ilgili cümlenin altına yazınız.

  1. İsmi yüklem yapmak için kullanılır.
  2. Şimdiki zamanın hikayesi
  3. İsmi yüklem yapmak için kullanılmıştır.
  4. Ek fiilin duyulan geçmiş zamanı
  5. Gelecek zamanın rivayeti

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 256 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

7. ETKİNLİK: b. Aşağıya teknolojinin gelişmesinin aile içi iletişime olumsuz etkisini anlatan kısa bir metin yazınız.
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 256 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları