Enes Bakır

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 241-242-243-244-245-246-247-248-249-250. Sayfa Cevapları – ÖZGÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 4 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
4 Nisan 2020, 11:29

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayıncılık Sayfa 241-242-243-244-245-246-247-248-249-250. Cevapları | İbni Sina

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

1. ETKİNLİK: a. Metinde geçen aşağıdaki sözcükleri, anlamlarıyla eşleştiriniz. Eşleştiremediğiniz sözcüğün anlamını noktalı kutucuğa yazınız.
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık


b. Aşağıdaki sözcüklerin metinde geçen eş anlamlılarını bulmacaya yazınız.
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık (1)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

2. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.
1. İbni Sina hangi yıllar arasında yaşamış?
Cevap: 980 ve 1037 yılları arasında yaşamıştır.


2. İbni Sina’nın matematik bilimine tutumu nasılmış?
Cevap: Ben matematikten korkacağıma matematik benden korksun anlayışına sahiptir.


3. İbni Sina, okuduğu kitapları niçin yeniden okurmuş?
Cevap: Her okuduğunda yenş bir yönünü keşfediyormuş bu yüzden yeniden okurmuş.


4. İbni Sina, hangi çağda Avrupa için de tıp biliminin öncülerinden sayılır olmuş?
Cevap: Orta Çağ’ da, Avrupa için de tıp biliminin öncülerinden olmuş.


5. Batılılar, İbni Sina’yı hangi isimle anmışlar?
Cevap: Batılılar, onu “Avicenna” diye anmış.


6. İbni Sina, tıp alanı dışında hangi alanlarda eserler vermiş?
Cevap: Mantık, din, psikoloji, ahlak, müzik, matematik, astronomi ve fizik konularında da eserler vermiştir.


3. ETKİNLİK: b. Okuduğunuz metin ve izlediğiniz belgeselde İbni Sina’nın hayatı başkaları tarafından anlatılmıştır. Bu bilgilerden hareketle İbni Sina’nın kişilik özelliklerini yazınız.
Cevap: Araştırmacı, disiplinli ve çalışkandı. Asla öğrendikleri ile yetinmez hep daha fazla araştırıp sorgulardı.


c. İbni Sina’nın farklı alanlarda eserler vermiş olması hakkındaki düşüncelerinizi aşağıya yazınız.
Cevap: Onun ne kadar çok yönlü birisi olduğunu göstermektedir. 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

4. ETKİNLİK: b. Bu şekilde hazırlanmış talimatnamelerin önemi nedir? Aşağıya yazınız.
Cevap: Bu talimatlar bazen hayat kurtarırken bazen de iş hayatında ve sosyal hayatta bize büyük faydalar sağlar.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

6. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerden öznel olanların başına “Ö”, nesnel olanların başına “N” yazınız.

(N)İbni Sina 980 ve 1037 yılları arasında yaşadı.
(Ö)İbni Sina’nın eserlerini okuyunca bin yıl öncenin bilgisiyle o kitapları nasıl yazdığına hayret ediyorum.
(N)İbni Sina 57 yıl süren yaşamına birçok eser sığdırdı.
(N)Batılılar, İbni Sina’yı “Avicenna” adıyla andılar.
(Ö)Ben de onun gibi çok kıymetli eserler yazmak isterdim.
(N)İbni Sina yalnız tıp alanında değil başka pek çok alanda da eserler verdi.
(Ö)Bu kadar alanda çalışma yapmak tek kişi için çok zor olsa gerek.
(N)Yazdığı kitaplar, dönemin en önemli ve yararlı bilgilerini içermektedir

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

7. ETKİNLİK: b. Hangi metinde yazar, başka bir kişinin hayat hikâyesini anlatmıştır? Hangi metinde yazar, kendi hayat hikâyesini anlatmıştır? Belirleyiniz.
Cevap:
I. Metinde yazar başkasının hayat hikayesi anlatılmaktadır.
II. Metinde yazar kendi hayat hikayesini anlatmıştır.


8. ETKİNLİK: Aşağıdaki metinde geçen zarfları bulup altlarını çizerek işaretleyiniz. İşaretlediğiniz zarfları, türlerini belirterek tabloya yazınız.
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 250 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

9. ETKİNLİK: İbni Sina’nın aşağıdaki sözünden hareketle “Zorluklar karşısında nasıl bir tutum içinde olmalıyız?” konulu kısa bir yazı yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 250 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları