Enes Bakır

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 223-224-225-226-227. Sayfa Cevapları – ÖZGÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 4 hafta önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 8 ay önce
Konu Sayısı: 170
Yanıt Sayısı: 0
8 Mayıs 2020, 8:33

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayıncılık Sayfa 223-224-225-226-227. Cevapları | İletişim Becerilerimiz

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İletişim nedir? İletişim kurmak insan yaşamında niçin önemlidir? Tartışınız.
Cevap: İletişim kişiler arasında olan ileti alışverişine denir. İletişim bazen bizi hayata bile bağlayabilir bu denli önemlidir.


2. Geçmişten günümüze insanların hangi yollarla iletişim kurduklarını açıklayınız.
Cevap: Duman- Güvercin- Telgraf- Televizyon- Bilgisayar- Akıllı telefon


1. ETKİNLİK: Metinde geçen aşağıdaki sözcüklerin anlamını önce tahmin ediniz. Sonra sözcüklerin anlamını sözlükten bulup karşılarına yazınız.
empati: Yeni eş duygu anlamına gelir.
risk: Bir olayın gerçekleşme olasılığı ve olaydan etkilenme olanağıdır.
minimal: En küçük
faktör: Etken anlamında kullanılır.


2. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.
1. Yazara göre bize kendimizi iyi hissettiren neymiş?
Cevap: Duygularımızı paylaşabildiğimiz bir dostumuzun olması bizi mutlu eder ve iyi hissettirir.


2. İnsan nasıl bir varlıkmış?
Cevap: Çok yönlü bir varlıktır.


3. İletişimde hangi özelliklere sahip iletiler kabul görürmüş?
Cevap: İletişimin içinde empati, sevgi ve saygı gibi özellikler ile olan iletileri kabul görürmüş.


4. İletişim bizim için ne kadar önemliymiş?
Cevap: İletişim bizim yaşamdaki beslenme kadar önemliymiş.


5. Günümüzde kullanılan en yaygın iletişim yolu neymiş?
Cevap: İnternet.


6. Yazara göre kendimizi doğru anlatmanın yolu nasılmış?
Cevap: Doğru iletişim yolunu seçebilmek.


7. Deneyimlerimiz bize neler kazandırırmış?
Cevap: bizim öğrenme kanallarımızı açıp içimizde olan güzeelikleri ortaya çıkarmamızı kazandırırmış.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

3. ETKİNLİK: Metnin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.
Metnin konusu: İletişimdir.
Metnin ana fikri: İçinde beden dili, sevgi ve saygı gibi kendimizi en iyi şekilde anlatabilmemizi sağlayan sağlıklı iletişimdir.


4. ETKİNLİK: Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerden hareketle çevrenizdeki insanlarla iletişim kurarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini aşağıya yazınız
Cevap: Çevremizdeki insanlarla iletişim kurarken öncelikle karşımızdaki kişiyle empati kurup karşımızdaki kişinin duygusuna göre iletişim biçimimizi belirlemeliyiz. Beden dilimizi kullanıp ses tonumuzu iyi ayarlamalıyız. Konuşan kişiyi iyi dinlemeli sözünü asla kesmemeli ve o konuşurken başka şeyler ile ilgilenmemeliyiz. 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 225 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

5. ETKİNLİK: b. Aşağıdaki soruları grafiğe göre yanıtlayınız.
1. Hanelerin internete erişim imkânının en düşük olduğu yıl hangisidir?
Cevap: 2008 yılıdır.


2. Hangi yıllarda 16-74 yaş grubu bireylerin bilgisayar kullanımı ve 16-74 yaş grubu bireylerin internet kullanımı oranları birbirine en yakındır?
Cevap: 2013 ve 2014


3. Hanelerin internet erişim imkânı hangi yıllarda bireylerin internet kullanımını geçmiştir?
Cevap: 2014-2015-2016-2017


4. Grafiğe göre hanelerin internet erişim imkânı ve bireylerin internet kullanımı ile ilgili neler söylenebilir?
Cevap: 2014 yılından itibaren hanelerin internete erişim imkanı bireylerin internet kullanımının üstündedir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

6. ETKİNLİK: Aşağıdaki metinde kutucukların içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık


7. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümleleri inceleyip yazımı yanlış olan sözcüklerin altını çiziniz. Cümleleri, yazım yanlışının sebebi ile eşleştiriniz.
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık (1)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

8. ETKİNLİK: a. Aşağıdaki görselden hareketle görüşlerinizi açıklayan ve giriş, gelişme, sonuç bölümlerinden oluşan bir yazı yazınız. Yazınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 269 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları