Enes Bakır

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 196-197-198. Sayfa Cevapları – ÖZGÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 5 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 174
Yanıt Sayısı: 0
21 Şubat 2020, 8:03

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayıncılık Sayfa 196-197-198. Cevapları | Tema Değerlendirme Çalışmaları

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Pandomim neymiş?
Cevap: Sözcükleri kullanmadan bir öykü anlatma veya bir mesaj verme sanatıdır.


2. Pandomim sanatçıları, bir şeyler anlatmak için ne yaparlarmış?
Cevap: Yüz ifadelerini ve beden hareketlerini kullanılırlar.


3. Pandomim sanatçıları sahneye nasıl çıkarlarmış?
Cevap: Yüzlerine özel bir makyaj veya maske ile çıkarlar. 


4. Pandomim gösterileri nerede yapılırmış?
Cevap: Tiyatro salonlarında veya sokakta


5. Pandomim sanatının dünyadaki ve ülkemizdeki öncüleri kimlermiş?
Cevap: Fransız oyuncu Marcel Marceau (Marsel Marsö) ve Erdinç Dinçer


6. Metinde hangi anlatım biçimi kullanılmış? Açıklayarak yazınız.
Cevap: Metinde açıklayıcı cümleler kullanıldığı için açıklayıcı anlatım tekniği kullanılmıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

C. Aşağıdaki cümleleri, verilen geçiş ve bağlantı ifadelerinden uygun olanı yazarak tamamlayınız.

….Son olarak….. şunu da belirtmek isterim ki bu olayın tüm sorumluluğu bana ait.

Mutluluktan havalara uçuyor, …….başka bir deyişle…….. ağzı kulaklarına varıyor.

Ulaşım sorunu, …….özellikle…….. büyükşehirlerimizde daha fazla.

Yarışmada birinci olamadım, ……..oysaki……. çok çalışmıştım.


Ç. Aşağıdaki cümlelerden noktalama yanlışlığı yapılanların başına “X” işareti koyunuz.

(x)1. Geleneksel el sanatlarının arasında dokumacılık, bakırcılık, çinicilik; ahşap işçiliği, oymacılık sayılabilir.

(…)2. Karagöz oyunlarının ilk olarak ne zaman oynandığını biliyor musun?

(…)3. Eyvah, akşamki konserin biletlerini almayı unuttum!
(x)4. Konuyla ilgili gerekli bilgileri http://tdk/org/tr adresinden öğrenebilirsin.

(…)5. Yunus Emre (1240?-1320) en önemli halk şairlerimizden birisidir.


D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Usta sanatçımızın elindeki ney, adeta dile gelmişti.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu cümledekine benzer bir söz sanatı vardır?
Cevap: B şıkkıdır.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik fiillerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır?
Cevap: D şıkkıdır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde durum zarfı yoktur?
Cevap: C şıkkıdır.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla zarf bulunmaktadır?
Cevap: A şıkkıdır.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük zarf değildir?
Cevap: B şıkkıdır.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır?
Cevap: A şıkkıdır.


E. Defterinize, Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama açısından inceleyip varsa yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Çalışmanın önemiyle ilgili özlü sözler derleyiniz. Bunlardan birini açıklayan kısa bir metin yazınız.
Cevap: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık (1)

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 274 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları