Enes Bakır

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları – ÖZGÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 4 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 173
Yanıt Sayısı: 0
4 Mart 2020, 1:41

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayıncılık Sayfa 189-190-191-192-193-194. Cevapları | Türkiye’de Geleneksel Sanatlar (Dinleme Metni)

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

1. ETKİNLİK: Metinde geçen aşağıdaki sözcüklerin anlamını önce tahmin ediniz. Sonra bu sözcükleri sözlükten bulup anlamlarını yazınız. Daha sonra tahminleriniz ile sözlük anlamlarını karşılaştırınız.

estetik: Güzelliği araştıran bilim dalı.
koleksiyon: İlgi duyulan bir eşyayı her türünden toplamak.
hattat : El yazısı iyi olan sanatçı.
icazet: onaylamak
kavis: yay biçimindeki çizgi.
akik: Yarı saydam parlak değerli taş.
kitre: Bir bitkinin kabuk haline verilen isim.
öd: Karaciğerin salgıladığı sıvı.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

2. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Hat sanatı nasıl ortaya çıkarmış?
Cevap: Yazının estetik yazılması ile ortaya çıkarmış.


2. Hat sanatı tarihimizde en çok hangi dönemde önem kazanmış?
Cevap: Osmanlı zamanında


3. Hat sanatında kullanılan temel malzemeler nelermiş?
Cevap: Mürekkep, kağıt, kalem ve hokka


4. “Ebru” sözcüğü ne anlama gelirmiş?
Cevap: Bulut anlamına gelir


5. Ebru sanatında kullanılan temel malzemeler nelermiş?
Cevap: Öd, kitre, toprak boya,gül dalınan fırça ve at kılı


3. ETKİNLİK: İzlediğiniz belgeseller ile metnin içeriğini karşılaştırınız.

Benzerlikler: Her ikisinde  de el sanatları hakkında bilgi verilmektedir.
Farklılıklar: Belgeselde el sanatının oluşumu, sanatçıları ve yapılan röportajlar gibi detay vardır ancak metinde detay verilmemiştir.


4. ETKİNLİK: Metinde, düşünceyi geliştirme yollarından hangileri kullanılmıştır? Açıklayınız.
Cevap: Tanımlama ve karşılaştırma kullanılmıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

5. ETKİNLİK: a. Aşağıdaki yabancı sözcükleri Türkçe karşılıkları ile eşleştiriniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık


b. Türkçesi varken yabancı sözcükleri kullanmak sizce doğru mudur? Neden? Aşağıya yazınız
Cevap: Hayır değildir. Kendi dilimiz varken yabancı kelimeleri kullanırsak kendi dilimizi unutulmaya sürükleriz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

7. ETKİNLİK: Aşağıdaki güzel yazı örneğini inceleyiniz. Örnekteki yazıyı açıklayan bir metin yazınız. Yazınızı zenginleştirmek için atasözleri, deyimler ve özdeyişler kullanınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

8. ETKİNLİK: Yaşadığınız şehirde, belediyenize bağlı gençlik merkezine üye olmak istediğinizi düşününüz. Aşağıdaki “Üye Başvuru Formu”nu kurallarına uygun olarak doldurunuz.
Cevap: (Öğrenci Bilgileri İle Doldurulmalıdır!)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

9. ETKİNLİK: a. Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinde geçen fiillerin altını çiziniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık


b. Altını çizdiğiniz fiilleri yapılarına göre tablonun uygun kutucuklarına yazınız.

Basit Fiiller: görmüş, tünemiş, düşmüş,olsun, oldu, demiş, geliyor, gelsin, ineyim, gitmiş, gülmüş
Türemiş Fiiller: kutlayalım, öpüşelim, öpüşürüz, yutmamış
Birleşik Fiiller: Mutlu etti, hoşça kal


10. ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerde geçen zarfların altını çizip türünü örnekteki gibi işaretleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 273 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları