Enes Bakır

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. Sayfa Cevapları – ÖZGÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 5 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 172
Yanıt Sayısı: 0
11 Şubat 2020, 10:50

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayıncılık Sayfa 160-161-162. Cevapları | Tema Değerlendirme Çalışmaları

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

Tema Değerlendirme Çalışmaları

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Metinde Mersin Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hangi çalışma anlatılmış?
Cevap: Çocuklara dağıtılan ajandalardan ve dağıtılma amaçlarından bahsedilmektedir.


2. Çocuklara ajanda dağıtılmasının amacı neymiş?
Cevap: Afetler konusunda bilinçlendirmek için.


3. Dağıtılan ajandada hangi bilgiler yer alıyormuş?
Cevap: Doğal afetler ile ilgili önemli bilgiler ve ve verilen mesajlar yer alıyormuş.


4. Bu metin hangi yazı türüne örnek olabilir? Neden?
Cevap: Haber yazısıdır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

C. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

(D) 1. Hikayeler yaşanmış ya da yaşanabilecek olayları anlatır.

(Y) 2. Bütün şiirler dörtlük şeklinde yazılır.

(D) 3. Konuşturma (intak) sanatının olduğu bir cümlede kişileştirme sanatı da vardır.

(D) 4. “Özellikle, ilk olarak” gibi ifadeler düşüncenin yönünü değiştirir.

(Y) 5. Bir kişinin yaşadığı ya da tanık olduğu bir olayı anlatmasına otobiyografi denir.


Ç. Aşağıdaki metinde kutucukların içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.
Cevap: 
Zamanın değerini gerçekten biliyor muyuz(?)Bana kalırsa bilmiyoruz(.) Eğer bilseydik
işlerimizi (,)hayatımızı ona göre planlamaz mıydık(?) Bakın çevrenize kaç kişi zamanını verimli kullanmış(,) kaçı planlı bir hayat sürmüş(.) Bu yüzden şunu hiç unutmayın(:) Zaman(,) asla yeri doldurulamayan bir kavramdır(.)


D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.
1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde benzetme yapılmıştır?
Cevap: C şıkkıdır.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde geçiş ve bağlantı ifadesi yoktur?
Cevap: B şıkkıdır.


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili fiilin yapısı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: D şıkkıdır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları ÖZGÜN Yayıncılık

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tezlik fiili vardır?
Cevap: C şıkkıdır.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik zamanlı bir fiil vardır?
Cevap: A şıkkıdır.


6. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna diğerlerinden farklı bir noktalama işareti getirilmelidir?
Cevap: B şıkkıdır.


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim kullanılmamıştır?
Cevap: A şıkkıdır.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK
1. Ailenizin düğün gelenekleri nelerdir? Aile büyüklerinize danışarak öğreniniz.
Cevap: (Öğrenci Tarafından yapılmalıdır.)

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 272 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları