Enes Bakır

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 177-178-179. Sayfa Cevapları – EKOYAY Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 2 hafta önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
17 Temmuz 2020, 9:57

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Ekoyay Yayıncılık Sayfa 177-178-179. Cevapları | Öğrendiklerimi Değerlendiriyorum

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


7. Sınıf  Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

A. Cümlelerde belirtilen yargıların doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu cümlelerin başındaki kutulara “D” ya da “Y” yazarak belirtiniz. Yanlış olduğunu düşündüğünüz yargıların doğrularını cümlelerin altlarındaki boşluklara yazınız.
Cevap:

(D) 1. Sanayileşmeden önceki dönemlerde ekonomik faaliyetlerin başında tarım gelmekteydi.

(Y) 2. Sanayileşmenin artmasına bağlı olarak el işi üretim artmıştır.

(Y) 3. Kızılay, erozyonla mücadele etmek amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

(D) 4. Günümüzdeki meslek odaları ve birlikleri geçmiş dönemlerdeki Ahi ve Lonca Teşkilatına benzer görev ve sorumluluklar üstlenmişlerdir.

(Y) 5. Doktor olmak için en önemli şey el becerisidir.

(D) 6. E-ticaret, günümüzde hızla artış gösteren bir alışveriş yöntemi olmuştur.


B. Aşağıdaki cümleleri kutucukta verilenleri kullanarak doğru olarak tamamlayınız. devlet, üretim, Ahilik, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, e-ticaret, meslek, tımar sistemi, robot, senyör
Cevap:

7. ….TIMAR SİSTEMİ….
8. …SENYÖR….
9. ….ÜRETİM……
10. ….TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ…..
11. ….AHİLİK…
12. ….MESLEK….
13. …..E-TİCARET…

7. Sınıf  Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

C. Aşağıdaki I. grubu II. grup ile örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap:7.-Sınıf-Sosyal-Bilgiler-Ekoyay-Yayıncılık-Sayfa-178-Ders-Kitabı-Cevapları

Ç. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

15. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde toprağın yönetimi ile ilgili yapılan eşleştirme doğrudur?
Cevap: C şıkkıdır.


16. Aşağıdakilerden hangisi bu çalışmalardan biri değildir?
Cevap: B şıkkıdır. 


17. Yukarıdaki metne göre hangi seçenekte verilen bilgi doğrudur?
Cevap: D şıkkıdır. 


18. Bu sözü söyleyen kişi hangi sivil toplum kuruluşuna katılmıştır?
Cevap: A şıkkıdır. 

7. Sınıf  Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları Ekoyay Yayıncılık

19. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi meslek liselerinin amaçlarından biri değildir?
Cevap: A şıkkıdır.


20. Meslek seçerken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?
Cevap: D şıkkıdır.


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

21. Dijital teknoloji nedir?
Cevap: Programlama yapılan bir teknoloji çeşididir.


22. Dijital teknoloji üretim, dağıtım ve tüketim ağında ne gibi değişikliklere sebep olmuştur?
Cevap: Dijital teknoloji sayesinde tüketici için hızlandırılmış ve kolaylaştırılmıştır. Hem vakitten hemde nakit olarak kazanç sağlanmıştır.


23. Tımar sisteminin Osmanlı Devleti’ne sağladığı yararlar nelerdir?
Cevap: Üretimde süreklilik sağlanırken aynı zamanda bölgenin güvenliği de sağlamaktadır. Vergiler düzenli olarak ödenmiş ve devletin yükü hafiflemiştir. Bu durum da merkezi otoritenin artmasını sağlamıştır.


24. Geçmişte önemli olan bir mesleğin günümüzde önemini yitirmesinin sebepleri nelerdir?
Cevap: Geçmişten günümüze giderek teknolojik ürünlerin artması ve insan gücünün azalıp makine gücünün artmasıdır.


25. Meslek tercihine yönelik iyi bir planlama nasıl olmalıdır? Açıklayınız.
Cevap: Meslek tercihimizi yaparken hem bize uygun olup olmadığını düşünmeli hem de geçmişten ve günümüzden dersler çıkararak gelecekte bu mesleğin önemini ön görebilip seçmemiz lazımdır.


E. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Cevap:7.-Sınıf-Sosyal-Bilgiler-Ekoyay-Yayıncılık-Sayfa-179-Ders-Kitabı-Cevapları

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları