6. Sınıf Türkçe

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 168-169-170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 168-169-170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin okul hayatında ihtiyaç duyabileceği önemli kitaplar arasında bulunan ve ders sayısı en fazla olan derslerden olan ayrıca içerisinde Tema Sonu Değerlendirme Cevapları konusunun bulunduğu 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 168-169-170-171 cevapları konusunu paylaştık. Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 168-169-170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 168-169-170-171. Cevapları Tema Sonu Değerlendirme

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 168 MEB Yayınları

1. Bu metinde yazar, Tuz Gölü’yle ilgili hangi karşılaştırmayı yapmaktadır?Açıklayınız.
Cevap: Tuz gölü ve diğer göllerin tuz oranını karşılaştırmıştır.

2. Bu metinde Tuz Gölü’nün değinilen özelliklerinden üç tanesini yazınız.
Cevap:
Türkiye’nin en az yağış alan yerindedir.

Türkiye’nin en büyük tuz gölüdür.
Dünya’nın ikinci en büyük tuz gölüdür.

3. Tuz Gölü’ne bırakılan kirli atıklar gölün dengesini nasıl bozuyor olabilir? Anlatınız.
Cevap: Kirli atıklar canlıların hayatını tehlikeye atar,  bu  tehlikeler canlıların vücutlarına girdiği için tüm canlıların hayatlarını riske atmış oluyor. Bu şekilde gölün dengesi bozulmuş olabilir.

4. Tuz Gölü’nün yok olması hangi tehlikeleri beraberinde getirecektir? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Tuz Gölü’nün yok olması tuzsuz kalmamıza sebep olabilir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 169 MEB Yayınları

5. Tuz Gölü’nün karşı karşıya olduğu felaket dışında, günümüzde başka hangi çevre felaketleri yaşanmaktadır? Anlatınız.
Cevap: İklim değişiklikleri, orman yangınları sebebiyle hava kirlilikleri gibi felaketler yaşanmaktadır.

6. Tuz Gölü’nü kurtarmak amacıyla yetkililere bir mektup yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 169 MEB Yayınları

7. Aşağıdaki cümlelerde varlıkların adlarının yerine kullanılan kelimeleri bularak altlarını çiziniz. Bu kelimeleri siz de birer cümle içinde kullanınız.
Cevap: 
Bu maskeler bende de vardı.
Herkes kendi işine baksın.
Çalışanlar bunları kahve sanmışlar.

8. Aşağıdaki metinlerden hangisinin anlatıcısı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu