6. Sınıf Matematik

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 98-99-100. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 98-99-100. Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ondalık Gösterimi Verilen Sayılarda Yuvarlama konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 98-99-100 cevapları konusunu paylaştık. Ondalık Gösterimi Verilen Sayılarda Yuvarlama konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 98-99-100. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 98-99-100. Sayfa MEB Yayınları Ondalık Gösterimi Verilen Sayılarda Yuvarlama


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 98 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bir müşteri kasaya gitmeden önce ürünlerin fiyatlarını yuvarlama yaparak yaklaşık değerini belirleyebilir. Benzer şekilde, ondalık gösterimi verilen sayıları yuvarlamayı günlük hayatta hangi alanlarda kullandığınızı düşününüz ve açıklayınız.
Cevap: Alışveriş yaparken, borç hesaplarken kullanırız.


Sıra Sizde – 1

36,Δ ondalıklı gösterimli ifadesi birler basamağına yuvarlandığında 36 ise Δ yerine gelebilecek sayıları bulunuz.
Cevap: Δ → 1,2,3,4


Sıra Sizde – 2

Aşağıdaki sayıları birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap:

0,43 : 0
1,9 : 2
76,8 : 77


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 99 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 3

Aşağıdaki tabloda 4 arkadaşın ağırlıkları (kg) verilmiştir. Bu arkadaşların ağırlıklarını yüzde birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 99 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Sıra Sizde – 4

Yukarıdaki dikdörtgenin kenar uzunluklarını onda birler basamağına yuvarlayarak çevresinin kaç cm olduğunu bulunuz.
Cevap:

6,23 → 6,20
9,85 → 9,90
6,20 + 6,20 + 9,90 + 9,90 = 32,20 cm


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 100 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru ifadeleri yazınız.
Cevap:

• 1,755 ondalık gösterimi yüzde onlar basamağına yuvarlandığında 2 olur.

• 20,693 ondalık gösterimi yüzde onlar basamağına yuvarlandığında 20,7 olur.

• 31,065 ondalık gösterimi yüzde birler basamağına yuvarlandığında 31,07 olur.


2. Yukarıdaki hesap makinesi işlemlerin sonuçlarını birler basamağına yuvarlayarak göstermektedir. Buna göre hesap makinesi yukarıda verilen işlemin sonucunu kaç olarak bulur?
Cevap:

8,85 + 6,03 = 14,88 = 15


3. 5 – 7,653 + 112,02 işleminin sonucunun onda birler basamağına yuvarlanmış hâlini bulunuz.
Cevap:

8,175 – 7,653 – 112,02 = 112,542 → 112,5


4. Elma ve üzüm almak için manava giden Ayşe Hanım, manavdan 5,37 liralık elma ve 7,62 liralık üzüm almıştır. Ürünlerin fiyatını en yakın onda birler basamağına
göre yuvarladıktan sonra toplayarak ödeme yapmak isteyen Ayşe Hanım, yaklaşık
olarak kaç lira öder?

Cevap:

5,37 → 5,4
7,62 → 7,6
5,4 + 7,6 = 13


5. Aşağıdaki ifadeler doğru ise başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 99 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Yukarıda dört farklı sayının yüzde birler basamağına yuvarlandığında elde edilen değerler verilmiştir. Buna göre yuvarlamalardan kaç tanesi doğrudur?
Cevap: I ve III doğrudur.  B)

I. 3,761 → 3,76 
II. 2,169 → 2,16 = 2,17
III. 52,086 → 52,09
IV. 4,455 → 4,45 = 4,46


7. Aşağıdakilerden hangisi birler basamağına yuvarlandığında kendisinden küçük bir ondalık gösterim elde edilir?
Cevap: A) 7,23

A) 7,23 ⇒ 7
B) 18,97 ⇒ 19
C) 20,53 ⇒ 21
D) 34,67 ⇒ 35


8. Murat Bey, evinin bahçesinin ölçülerini alırken eninin uzunluğunu 40,108 metre olarak ölçmüş ve not alırken bu değeri yüzde birler basamağına yuvarlayarak yazmıştır. Buna göre Murat Bey’in yazdığı değer aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 40,11

40,108 ⇒ 40,11

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu