6. Sınıf Matematik

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158-159-160-161-162. Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158-159-160-161-162. Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Açılar Etkinlik Cevapları konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 158-159-160-161-162 cevapları konusunu paylaştık. Açılar Etkinlik Cevapları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 158-159-160-161-162. Cevapları MEB Yayınları

Açılar Etkinlik Cevapları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 158 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Hazır mıyız?

“Matematik” kelimesinde parmakların kesiştiği yerlerde oluşan açıklığı ifade etmek için matematikte hangi kavramın kullanıldığını düşününüz ve açıklayınız.
Cevap: Açı kavramı kullanılmıştır. Matematikte kullanılan açı kavramını günlük hayatımızda da kullanırız.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 159 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 1

Yukarıdaki açıyı sembolle gösteriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 159 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Sıra Sizde – 2

 Yukarıdaki açıyı isimlendiriniz ve sembolle gösteriniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 159 Sayfa Cevapları MEB Yayınları (1)


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 160 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Tartışalım

Yukarıdaki ABC’na eş olan farklı duruşlarda açılar çizilebilir mi? Örneğin olarak yada verilen VUT, ABC’na eş açı mıdır?
Cevap: Eş açı olduğu için çizilebilir.


Sıra Sizde – 3

Aşağıda kareli kâğıtta verilen LMN’na eş bir açı çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 160 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Sıra Sizde – 4

Aşağıda kareli kâğıtta verilen CDE’na eş bir açı çiziniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 160 Sayfa Cevapları MEB Yayınları (1)


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 161 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 5

Açıölçer yardımıyla yandaki ABC’na eş bir açı çiziniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 161 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Sıra Sizde – 6

Açıölçer yardımıyla yandaki UVY ’na eş bir açı çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 161 Sayfa Cevapları MEB Yayınları (1)


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 162 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru ifadeleri yazınız.
Cevap:

• Başlangıç noktaları aynı olan iki ışının oluşturduğu şekle açı denir.
• ACB ’nın köşesi C noktasıdır.

2. [DE ve [DC birleşimi ile oluşturulan açıyı sembol ile gösteriniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 162 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Aşağıdaki açıların köşe noktalarına karşılık gelen harfleri eşleştiriniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 162 Sayfa Cevapları MEB Yayınları (1)

4. Aşağıdaki açıları sembollerle ifade ediniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 162 Sayfa Cevapları MEB Yayınları (2)

5. Aşağıdakilerden hangisi verilen açının sembolle gösterimi olamaz?
Cevap:  D) ACB

6. AB ile aşağıdaki ışınlardan hangisi birleşirse BAC oluşur?
Cevap: A) [BC

7. Aşağıdakilerden hangisi yanda verilen açıya eş bir açı değildir?
Cevap: C)

8. Aşağıdaki açılardan hangileri eş açılardır?
Cevap:  B) II ve III.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu