6. Sınıf Matematik

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 152-153-156. Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 152-153-156. Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 152-153-156 cevapları konusunu paylaştık. 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 152-153-156. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 152-153-156. Sayfa MEB Yayınları 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 152 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdakilerden hangisi iki veri grubunu araştırmaya yönelik bir sorudur?
Cevap: D) Sınıfımızda matematik dersinde kız öğrenciler mi yoksa erkek öğrenciler mi daha yüksek not almıştır?

2. Aslı, matematik dersinin ilk iki sınavından 75 ve 90 almıştır. Sınavlarının ortalamasının 85 olabilmesi için üçüncü sınavdan kaç almalıdır?
Cevap: A) 90
75 + 90 + x/3 = 85
165 + x = 255
x = 90

3. Bir fırıncının hafta içi pide satış sayıları sırasıyla 50, 55, 60, 70, 100’dür. Bu fırıncının hafta içi günlük pide satış ortalaması kaçtır?
Cevap: C) 67
50 + 55 + 60 + 70 + 100 = 335
335 ÷ 5 = 67

4. Kasım ayında kullanılan kalem sayısı tablodaki verilerin açıklığını değiştirmediğine göre kasım ayında kaç kalem kullanılmış olamaz?
Cevap: A) 8
Açıklık→ 7-3= 4
Sayı 3’ten küçük, 7’den büyük olamaz.


Aşağıdaki sütun grafiğine göre 5, 6, 7 ve 8. soruları cevaplayınız.

5. Gezi için en çok İstanbul’u tercih eden sınıf hangisidir?
Cevap: C) 7. sınıf

6. Gezi için en az İzmir’i tercih eden sınıf hangisidir?
Cevap: B) 6. sınıf

7. Gezi için İzmir’i tercih eden öğrenci sayılarının açıklığı kaçtır?
Cevap: D) 20
30 – 10 = 20

8. Gezi için İstanbul’u tercih eden öğrenci sayılarının ortalaması kaçtır?
Cevap: C) 15
15 + 15 + 25 + 5 = 60
60 ÷ 4 = 15’tir


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 153 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

9. x lirası olan Nurgül Hanım, fiyatları aynı olan 3 etek satın aldığında 15 lirası artıyor. Bir eteğin fiyatının kaç lira olduğunu gösteren cebirsel ifade aşağıdakilerden
hangisidir?

Cevap:  C) x-15/3

10. Selen’in a tane tokası vardır. İpek’in tokalarının sayısı ise Selen’in tokalarının sayısının 2’de 1’inden 6 fazladır. Buna göre İpek’in tokalarının sayısını gösteren cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) a/2 +6

11. Sinan’ın 10 lirası daha olsaydı tanesi y lira olan kitaplardan 3 tane alabilecekti. Sinan’ın parası aşağıdaki cebirsel ifadelerden hangisiyle gösterilir?
Cevap: B) 3y – 10

12. Eşkenar üçgen şeklinde bir bahçesi olan Hasan Bey’in bahçesinin bir kenar uzunluğu z birimdir. Bahçesini iki sıra telle çevirmek isteyen Hasan Bey’in kullanacağı telin uzunluğunu veren cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) 6z

13. 2x + 5 cebirsel ifadesine uygun sözel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Bir sayının 2 katının 5 fazlası

14. Dikildiğinde b santimetre olan fidan, her yıl 4 santimetre uzamaktadır. Bu fidanın 3 yıl sonraki boy uzunluğunu gösteren cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  D) b + 12
3 yıl ve her yıl 4 cm uzadığına göre: 4 . 3= 12

15. 5a – 3 cebirsel ifadesinin a = 5 için değeri kaçtır?
Cevap: B) 22
a = 5 için;
5.5 -3 = 25-3 = 22

16. 7k – 3s + 4m – 8 cebirsel ifadesi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) 3 terimi vardır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 156 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

MATEMATİK OYUNLARI

6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-156-Ders-Kitabi-Cevaplari

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu