6. Sınıf Matematik

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 110-111-112-113. Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 110-111-112-113. Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimiz için özel olarak hazırlamış olduğumuz konular arasında bulunan ve içerisinde Ondalık Gösterimle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 110-111-112-113 cevapları konusunu paylaştık. Ondalık Gösterimle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 110-111-112-113. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 110-111-112-113. Sayfa MEB Yayınları Ondalık Gösterimle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 110 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Sıra Sizde – 1

8 · 0,51 işleminin sonucunu tahmin ediniz.
Cevap: 8 x 0,50 = 4


Sıra Sizde – 2

1,49 kg et 60 lira olduğuna göre 1 kg etin fiyatının tahmini değerini bulunuz.
Cevap: 60/1,50 = 40


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 111 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde – 3

30 kg’lık mercimek 0,28 kg’lık poşetlere konulacaktır. Bu iş için kaç poşet gerektiğini tahmin ediniz
Cevap: 30/0,30 = 100


Sıra Sizde – 4

Ekin Hanım; manavdan kilosu 2,9 lira olan elmadan 3 kilo, kilosu 2 lira olan portakaldan 2,26 kilo almıştır. Ekin Hanım’ın manava kaç lira ödeyeceğini tahmini olarak bulunuz.
Cevap:

3 . 3 = 9
2,30 . 2 = 4,6
9 + 4,6 = 13,6 TL


Sıra Sizde – 5

0,108 · 260 işleminin sonucunu tahmin ediniz.
Cevap:  0.11 . 260 = 28,6


Sıra Sizde – 6

İpek litresi 4 liradan satılan limonatan 1,09 litre alarak satıcıya 10 lira vermiştir. İpek’in para üstü olarak tahmini kaç lira alacağını bulunuz.
Cevap:

1,09 . 4 = 4,36
10 – 4,36 = 5,64 TL


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 112 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Yukarıda farklı stratejiler kullanılarak yapılan tahminlerin sonuçlarının birbirinden farklı olduğunu görüyoruz. Her tahminde yaklaşık bir değer bulunduğu için biri doğru biri yanlış olarak mı kabul edilmeli yoksa gerçek sonuçla kıyaslandığında biri diğerinden daha iyi bir tahmin olarak mı değerlendirilmelidir?
Cevap: Biri diğerine göre daha doğru bir tahmin olarak değerlendirmelidir.


Sıra Sizde – 7

Fırat amca, hasta olan oğlunun iyileşmesi için aktardan kilogramı 36 lira olan zencefilden 0,275 kilogram almıştır. Fırat amcanın aktara ödediği paranın kaç lira olduğunu tahmin ediniz.
Cevap: 0,275 . 36 = 9.9


Sıra Sizde – 7

Gizem; evden çıkıp en kısa yolları kullanarak önce okula, sonra kırtasiyeye gidiyor. Kırtasiyeden de tekrar eve dönüyor. Gizem’in kaç kilometre yol yürüdüğünü tahmin ediniz.
Cevap: 1,2 + 0,9 + 2,18 = 4,28


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 113 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. 35,1 lirası olan Dilara, parasının 29,9 lirasına çanta almak istiyor. Dilara’nın geriye kaç lirasının kaldığını tahmin ediniz
Cevap: 35,1 . 29,9 = 5,2


2. Bir bakkal 79,8 kilogram olarak tarttığı bulguru 0,5 kilogramlık poşetlere koyarak satmak istemektedir. Bakkalın tahmini olarak kaç poşete ihtiyacı vardır?
Cevap: 79,8 : 0,5 =159,6


3. 350 · 0,11 işleminin sonucunu tahmin ediniz.
Cevap:

350 . 11/100 = 38,5


4. Bir terzi, 25,01 m uzunluğundaki bir top kumaşı 0,24 m uzunluğunda parçalara ayırmak istiyor. Buna göre terzinin kaç parça kumaş elde edeceğini tahmin ediniz.
Cevap:

2501/100 : 24/100
= 2501/100 . 100/24 = 104,208


5. Yıkanması için 40 metrekarelik halısını metrekaresini 3,95 liraya yıkayan halı yıkama fabrikasına veren Zeynep Hanım tahmini olarak kaç lira öder?
Cevap:

3,95 → 4
40 . 4 = 160


6. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin tahmini değeri 40’ın üzerindedir?
Cevap: C) (8,4 – 3,6) · 10,9

A) (7,2 + 1,1) · 3,9 → (7+1) . 4 = 32
B) (2,8 + 4,1) · 5,3 → (3+4) . 5 = 35
C) (8,4 – 3,6) · 10,9 → (8-4) . 11 = 44
D) (5,9 – 2,1) · 8,9 → (6-2) . 9 = 36


7. Fiyatı 2,6 lira olan kalemlerden 4 tane, fiyatı 8,1 lira olan defterlerden 2 tane alacak olan Mert, kırtasiyeye tahmini olarak kaç lira öder?
Cevap:  C) 26,6

2,6 . 4 = 10,4
8,1 . 2 = 16,2
16,2 + 10,4 = 26,6


8. 130 masanın bulunduğu davette her bir masaya 380 gram çerez dağıtılmıştır. Davetliler için tahmini olarak kaç kilogram çerez dağıtılmıştır?
Cevap:  D) 520

130 . 400 = 520

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu