6. Sınıf Matematik

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 48-49-52. Sayfa MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 48-49-52. Sayfa MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencileri için özel olarak hazırladığımız ve içerisinde 1. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 48-49-52 cevapları konusunu paylaştık. 1. Ünite Değerlendirme Sorularının cevapları ile ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 48-49-52. Sayfa MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 48-49-52. Cevapları MEB Yayınları 1. Ünite Değerlendirme Soruları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. 3□ = 81 olduğuna göre kaçtır?
Cevap: D) 4


2. 1¹ + 3³ – 1¹⁰/3 İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 9


3. 5³ ÷ (3² + 4²) + 15 işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: B) 20


△ · □ = 180
□ + ○ = 240
4. Olduğuna göre □· (○ – △) işleminin sonucu kaçtır?

Cevap: B) 60


5. Semra’nın her gün çözdüğü soru sayısı 6’nın katıdır. Buna göre Semra’nın çözdüğü soru sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: A) 120


6. Yandaki tabloda verilen sayılardan en küçük ve en büyük asal sayıların çarpımı kaçtır?
Cevap: C) 46


7. Asal çarpanları 2, 3 ve 5 olan sayı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: D) 60


8. Bir kırtasiyede 5 kalem alana 1 kalem hediye edilmektedir. Hediye edilen kalemlerle birlikte 98 kalem alan bir kişinin aldığı kalemlerden kaç tanesi hediyedir?
Cevap: C) 18


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 49 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

I. Asal sayılardır.
II. Ortak bölenleri 1’dir.
III. Tek sayılardır.
IV. 3’e tam bölünürler.
9. 13 ve 23 sayıları için yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Cevap: C) I, II ve III.


10. 4 basamaklı 25○1 sayısının 3 ile kalansız bölünebilmesi için ○ yerine gelebilecek rakamlar kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) {1, 4, 7}


9’a bölünebilen bütün sayılar aynı zamanda … ile bölünür.
11. Yukarıdaki ifadede yer alan boşluk aşağıdakilerden hangisi ile doldurulursa yanlış olur?

Cevap: D) 18


O = {2, 3, 5}
12. Yukarıdaki O kümesinin elemanları, verilen sayı çiftlerinden hangisinin ortak bölenidir?

Cevap: A) 90 ve 150


60 sayısının asal çarpanları B kümesini, 70 sayısının asal çarpanları C kümesini oluşturmaktadır. Verilen bu bilgilere göre B ve C kümeleri ile ilgili 13, 14 ve 15. soruları cevaplayınız.
13. B kümesinin elemanları liste yöntemi ile aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap: A) {1, 2, 3, 5, 6, 10, 12, 20, 30, 60 }


14. C kümesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) 7 ∈ C


15. B ∩ C kümesinin elemanları hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: B) {2, 5}


K = {“KIRŞEHİR” kelimesini oluşturan harfler}
16. K kümesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Cevap: D) s(K) = {7}


MATEMATİK OYUNLARI


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 52 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Verilen soruların cevapları tabloda saklıdır. Cevapları bulduğunuzda yanda gösterildiği gibi etrafını çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 52 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu