6. Sınıf Matematik

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 40-41-42. Sayfa MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 40-41-42. Sayfa MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İki Doğal Sayının Ortak Bölenleri ve Ortak Katları konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 40-41-42 cevapları konusunu paylaştık. İki Doğal Sayının Ortak Bölenleri ve Ortak Katları konusu içerisinde bulunan cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 40-41-42. Sayfa MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40-41-42. Cevapları MEB Yayınları İki Doğal Sayının Ortak Bölenleri ve Ortak Katları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8 adet defter ve 12 adet kalem kendi aralarında gruplara ayrılarak çocuklara dağıtılacaktır. Her bir çocukta eşit sayıda defter ve eşit sayıda kalem olacak şekilde kaç farklı paylaşım yapılabileceğini düşününüz ve açıklayınız.
Cevap:

Herkese 1’er 1’er dağıtma yapılabilir
Herkese 2’şer 2’şer dağıtma yapılabilir
Herkese 4’er 4’er dağıtma yapılabilir

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 40 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


48 ve 72 sayılarının ortak bölenlerini bulunuz.
Cevap:
48’in bölenleri→ 2, 3, 4, 6, 8, 12, 24
72’nin bölenleri→ 2, 3, 4, 6, 8, 12


Ağırlıkları 72 ve 64 kilogram olan çuvallardaki nohutlar eşit ağırlıklı paketlere konulacaktır. Buna göre bir paketteki nohutun ağırlığının kaç kilogram olabileceğini bulunuz
Cevap: 2, 4, 8


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 41 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Ali’nin 20 misketi, Can’ın 15 misketi vardır. Ceren’in ise Ali ve Can’ın misket sayılarının katı olan bir sayı kadar misketi vardır. Buna göre Ceren’in misket sayısı kaç olabilir?
Cevap: 60 olabilr.

20’nin katları→ 20, 40, 60…
15’in katları→ 15, 30, 45, 60…


5 ve 9 sayılarının iki basamaklı ortak katlarını bulunuz.
Cevap: 45 ve 90 ortak katlarıdır.

5’in katları→ 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90…
9’un katları→ 9, 18, 27, 36, 45, 54,63, 72, 81, 90…


6 ve 9 sayılarının iki basamaklı ortak katlarını bulunuz.
Cevap:  18, 36, 54 ve 72 ortak katlarıdır.

6’nın katları→ 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48, 54, 60, 66, 72, 78, 84, 90…
9’un katları→ 9, 18, 27, 36, 45, 54,63, 72, 81, 90…


Bir kasadaki armutların sayısı 40 ile 60 arasındadır. Bu armutlar dörderli ve yedişerli olarak gruplara ayrılabildiğine göre kasadaki armut sayısı kaçtır?
Cevap: 7ve 4’ün en küçük ortak katları 28’dir.

7’nin katları→ 7, 14, 21, 28, 35…
4’ün katları→ 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28..


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 42 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. Yukarıda ölçüleri verilen dikdörtgen biçimindeki çim alan, eş kareler şeklinde bölgelere ayrılmak isteniyor. Buna göre eş şekildeki her bir parçanın kenar uzunluğunun kaç metre olabileceğini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 42 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


2. Taner, yukarıda verilen iki odun parçasını eşit uzunlukta ve hiç artmayacak şekilde parçalara ayırmayı düşünüyor. Parçaların kaç santimetre olabileceğini bulunuz.
Cevap:  İki sayınında ortak böleni 5 olduğu için 5cm şeklinde parçalanabilir.


3. Aynı hastanede çalışan doktorlardan Mehmet Bey 6 günde bir, Sinem Hanım 10 günde bir nöbet tutmaktadır. Bu iki doktor aynı gün nöbet tuttuktan kaç ay sonra tekrar birlikte nöbet tutar? (1 ay=30 gün)
Cevap:

6 . 10=60 gün sonra yani 2 ay sonra aynı gün nöbet tutarlar.


4. Selin, aklından tuttuğu sayının 4 ve 3’e kalansız bölündüğünü söylüyor. Selin’in aklından tuttuğu sayı 30 ile 70 arasında olduğuna göre bu sayının kaç olabileceğini bulunuz.
Cevap: 36, 48, 60


5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap:

A) 20 ve 30 sayılarının ortak bölenleri
1, 2 ve 5’tir.


6. Aşağıdaki sayı ikililerinden hangisinin ortak bölen sayısı en çoktur?
Cevap: B) 30 ve 40


7. Çiçek dükkânı olan Gül Hanım, sardunyalarını altışarlı ve sekizerli grupladığında hiç sardunya artmıyor. Gül Hanım’ın dükkânında 300’den fazla sardunya olduğu bilindiğine göre en az kaç sardunya vardır?
Cevap: A) 312


8. Bir yarış pistinde iki araç başlangıç çizgisinden aynı anda ve aynı yöne doğru harekete başlamıştır. Birinci araç başlangıç noktasına 18 dakikada, ikinci araç ise başlangıç noktasına 24 dakikada geldiğine göre bu araçlar ilk kez kaç dakika sonra başlangıç noktasında tekrar yan yana gelir?
Cevap: C) 72

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu