6. Sınıf Matematik

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 14-15-16-17. Sayfa MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 14-15-16-17. Sayfa MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Üslü İfadeler konularının da arasında bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 14-15-16-17 cevapları konusunu paylaştık. Konu içerisindeki cevaplarla ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 14-15-16-17. Sayfa MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 14-15-16-17. Cevapları MEB Yayınları Üslü İfadeler


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 14 Cevapları MEB Yayınları

Yukarıda bir kâğıdın eşit parçalara kesimi ile elde edilen parça sayısı verilmiştir. Kâğıt kesme yöntemi ile 3. kesimde elde edilen parça sayısının nasıl ifade edilebileceğini düşününüz ve açıklayınız.
Cevap: Üçüncü kesimde elde edilecek sayı 2³ şeklinde yazılır.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları MEB Yayınları

7 . 7 . 7 . 7 tekrarlı çarpımına göre aşağıda istenen bilgileri yazınız.
Cevap:

Üslü ifade olarak gösterimi: 74
Okunuşu: 7 üzeri 4
Taban: 7
Kuvvet: 4


47 üslü ifadesinin değerini hesaplayınız.
Cevap: 4 . 4 . 4 . 4 . 4 . 4 . 4 = 16 384


Damla, üç gün boyunca her gün bir önceki gün okuduğu sayfa sayısının 5 katı sayfa kadar kitap okuyor. Damla ilk gün 5 sayfa kitap okuduğuna göre Damla’nın 3. günde okuduğu sayfa sayısını üslü ifade olarak gösteriniz ve bu üslü ifadenin değerini hesaplayınız.
Cevap:

1.gün: 5 sayfa 5³ = 5 . 5 . 5 = 125 olur.
2.gün: 5 sayfa
3.gün: 5 sayfa


Dikdörtgen şeklindeki bir kâğıt eş parçalar olacak şekilde dörde sonra üst üste konularak tekrar dörde kesiliyor. Kâğıtlar benzer şekilde 3. kez kesildiğinde elde edilen parça sayısını üslü ifade olarak gösteriniz ve bu üslü ifadenin değerini hesaplayınız.
Cevap: 4³= 4 . 4 . 4= 64


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları MEB Yayınları

106 ifadesinin kaç basamaklı olduğunu bulunuz
Cevap: 106 › 10 . 10 . 10 . 10 . 10 . 10=1 000 000 › 7 basamaklıdır.


100 000 000 sayısını üslü ifade olarak yazınız.
Cevap: 108 olarak ifade edilir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları MEB Yayınları

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru ifadeleri yazınız.
Cevap:

• 6 · 6 · 6 · 6 ifadesi üslü olarak 64 şeklinde yazılabilir.
• 43 sayısının okunuşu 4 üssü 3 veya .4’ün küpü şeklinde ifade edilebilir.
•105 üslü ifadesi 6 basamaklıdır.


2. 5 katlı bir apartmanın her katında 5 daire vardır. Buna göre apartmanın daire sayısını gösteren üslü ifadeyi yazınız
Cevap: 55 şeklinde yazılır.


3.Aşağıdaki üslü ifadelerle karşılarındaki değerleri eşleştiriniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları MEB Yayınları


4.Aşağıdaki ifadeler doğru ise başındaki kutucuğa “D”, yanlış ise “Y” yazınız
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları MEB Yayınları



5. Azra : 2³ = 2 · 3 = 6
Aslı : 6? = 6 + 9 =15
Arda : 45= 5 · 5 · 5 · 5 = 625
Ahmet : 102¹ =102
Yukarıdaki öğrencilerin yaptığı işlemlerden hangisinin sonucu doğrudur

Cevap: D

A) Azra B) Arda C) Aslı D) Ahmet


6. 3 · 3 · 3 · 3 · 3 ifadesi aşağıdakilerden hangisi ile çarpılırsa çarpım 36 olur?
Cevap: A

A) 3 B) 5 C) 3 · 3 D) 3 · 5


7. Aşağıdaki üslü ifadelerden hangisinin sonucu 16 sayısına eşit değildir?
Cevap: A

A) 8² B) 4² C) 24 D) 16¹


8. 10? sayısı 9 basamaklı bir sayı olduğuna göre ? kaçtır?
Cevap: B

A) 7 B) 8 C) 9 D) 10

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu