Enes Bakır

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 348-349. Sayfa Cevapları – ÖĞÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 2 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 174
Yanıt Sayısı: 0
27 Mayıs 2020, 11:54

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı ÖĞÜN Yayıncılık Sayfa 348-349 Cevapları | 6. ÜNİTE DEĞERLENDİRME TESTİ

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 348 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

1. Yarıçapı 5 cm olan bir çemberin çevresi aşağıdakilerden hangisidir (π ’yi 3 alınız.)?
Cevap: C şıkkıdır.


2. Çapı 10 dm olan bir çemberin çevresi kaç dm’dir (π ’yi 3,14 alınız.)?
Cevap: B şıkkıdır.


3. Serap Hanım daire şeklinde ördüğü masa örtüsünün kenarına kurdele geçirmek istiyor. Örtünün yarıçapı 70 cm olduğuna göre Serap Hanım’ın kaç m kurdele alması gerekir (π ’yi 22/7 alınız.)?
Cevap: A şıkkıdır.


4. Ali Bey, kızı için çevresi 240 cm olan çember şeklindeki hulahop almıştır. Bu çemberin yarıçapı kaç cm’dir (π ’yi 3 alınız.)?
Cevap: B şıkkıdır.


5. Hikmet ve Seda deniz kenarında kumdan kale yapıyorlar. Hikmet ve Seda’nın kale yaptıkları kaplar ve boyutları yandaki şekillerde veriliyor. Seda, kabını kumla tamamen doldurup Hikmet’in kabına boşaltıyor. Hikmet’in kabının boş kalan kısmının hacmi kaç cm³ tür?
Cevap: B şıkkıdır.


6. Hacmi 1 m³ olan bir kolinin içine boyutları 4 cm, 20 cm ve 35 cm olan bir kitap yerleştirilirse kolinin kaç dm³ lük kısmı boş kalır?
Cevap: B şıkkıdır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 349 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

7. Aşağıdaki robotun sorusunu cevaplayınız.
Cevap: A şıkkıdır.


8. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B şıkkıdır.


9. Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D şıkkıdır.


10. Bir ayrıtının uzunluğu 4 m olan küp şeklindeki bir su deposu kaç litre su alır?
Cevap: C şıkkıdır.


11. Taban ayrıtları 5 m, 3 m ve yüksekliği 2 m olan dikdörtgenler prizması şeklindeki havuzun tamamı su ile doludur. Bu havuzda kaç cL su vardır?
Cevap: D şıkkıdır.


12. 2000 mL 300 cL kaç dm³ tür?
Cevap: A şıkkıdır.


13. Litresi 1,7 TL olan sütün 400 cL’si kaç TL’dir?
Cevap: A şıkkıdır.


14. Fatma Hanım 0,35 m³ zeytinyağını 5 cL’lik şişelere koymak istiyor. Fatma Hanım’ın kaç şişeye ihtiyacı vardır?
Cevap: D şıkkıdır.


15. Bir günde 700 cm³ süt içen Mustafa bir ayda kaç litre süt içer?
Cevap: B şıkkıdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 274 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları