Enes Bakır

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 328-329. Sayfa Cevapları – ÖĞÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 3 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
19 Nisan 2020, 11:00

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı ÖĞÜN Yayıncılık Sayfa 328-329. Cevapları | 6.2.4. Dikdörtgenler Prizmasının Hacmi

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 328 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

ALIŞTIRMALAR

1. Ahmet Bey, çalışanlarına hediye edeceği kol saatlerini dikdörtgenler prizması şeklindeki kutulara koyup çantasına yerleştiriyor. Kutu ve çantanın boyutları yandaki şekilde veriliyor. Buna göre Ahmet Bey’in çantasına en fazla kaç kutu sığdırabileceğini bulunuz.
Cevap: 36 x 45 x 15 = 24.300
15 x 4 x 5 = 300
24 x 300 / 300 = 81


2. Yanda boyutları verilen kare prizma şeklindeki bir sürahinin kaç cm3 su alacağını bulunuz.
Cevap: 8 x 8 x 28 = 64 x 28 = 1792


3. Yanda boyutları verilen dikdörtgenler prizmasının içine, hacmi 216 cm3 olan küplerden en fazla kaç tane yerleştirilebileceğini bulunuz.
Cevap: 24 x 12 x 60 = 17280 / 216 = 80


4. Yanda verilen küp ile kare prizmanın hacimleri birbirine eşit olduğuna göre kare prizmanın yüksekliğini bulunuz.
Cevap: 20 x 20 x 20 = 8000
10 x 10 x h = 8000
h = 80


5. Ayrıtlarının uzunlukları 2 m, 7 dm ve 50 cm olan bir dikdörtgenler prizmasının hacminin kaç cm3 olduğunu bulunuz.
Cevap: 200 x 70 x 50 = 700000 cm³

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 329 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

6. Yanda verilen şeklin hacminin kaç cm3 olduğunu bulunuz.
Cevap: 9 x 3 x 8 = 216
9 x 3 x 2 = 54
216 + 54 = 270


7. Dikdörtgenler prizması eklindeki bir su deposunun boyutları yandaki şekil üzerinde veriliyor. Bu su deposunun 2/5’sini doldurmak için kaç cm3 suya ihtiyaç vardır?
Cevap: 11 x 8 x 5 = 440
440 x 2/5 = 176 cm³


8. Bir ayrıtının uzunluğu 16 cm olan bir küpün içine bir ayrıtının uzunluğu 2 cm olan küplerden kaç tane sığacağını bulunuz.
Cevap: 16³ / 2³ = 8 x 8 x 8 = 64 x 8 = 512


9. Zeytinyağı ile tamamen dolu bir teneke kutunun boyutları yandaki resimde veriliyor. Bu zeytinyağı, hacmi 50 cm3 lük şişelere dolduruluyor. Kaç şişe gerektiğini bulunuz.
Cevap: 20 x 12 x 10 = 2400
2400 / 50 = 48


10. Boyutları 3 dm, 7 dm ve 9 dm olan bir dikdörtgenler prizmasının boyutları 3 katına çıkarıldığında hacminin ne kadar artacağını bulunuz.
Cevap: 3 x 7 x 9 = 189
9 x 21 x 27 = 5103
5103 – 189 = 4914


11. Serap Hanım, dikdörtgenler prizması şeklindeki margarinin bir kısmını keserek kullanıyor. Serap Hanım’ın kestiği margarinin hacminin kaç cm3 olduğunu bulunuz.
Cevap: 4 x 4 x 3 = 36 cm³

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları