Enes Bakır

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 246-247-248. Sayfa Cevapları – ÖĞÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 4 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 173
Yanıt Sayısı: 0
9 Mart 2020, 8:30

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı ÖĞÜN Yayıncılık Sayfa 246-247-248. Cevapları | 5.1.3. Komşu, Tümler, Bütünler ve Ters Açılar

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 246 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

ALIŞTIRMALAR

1. Yandaki şekilde verilen komşu açıları bulunuz.
Cevap:

m(BOC)-m(COD)
m(COB)-m(AOB)
m(AOE)-m(EOD)
m(EOD)-m(DOC)


2. Aşağıdaki açılardan tümler olanları belirleyiniz.

m(KLM)-m(ZYV)
m(PRS)-m(FGH)

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

3. Aşağıdaki açılardan bütünler olanları belirleyiniz.
Cevap: m(DEF)-m(FGH)


4. Yanda verilen açıları inceleyiniz. Şekilde C, A ve G noktaları; B, A ve F noktaları; D, A ve H noktaları doğrusaldır. Verilenlere göre;
a) Komşu açıları yazınız.
Cevap: (BAC)-(CAD), (CAD) -(DAE), (DAE)-(EAF)


b) Ters açıları yazınız.
Cevap: (DAF)-(BAH), (CAD)-(GAH), (FAG)-(BAC)


c) (FAG)’nın ölçüsünü bulunuz.
Cevap: 56°


ç) (DAE)’nın ölçüsünü bulunuz.
Cevap: 56°


d) Tümler açı çiftlerini yazınız.
Cevap: (EAF)-(FAG), (FAG)-(GAH), (BAC)-(CAD)


e) Bütünler açı çiftlerini yazınız.
Cevap: (BAC)-(CAF), (BAD)-(DAF), (BAE)-(EAF)


5. Bir açının bütünler açısı 40° dir. Bu açı kaç derecedir?
Cevap: 180-40=240°


7. Yandaki tabloda noktalı yerleri tamamlayınız.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 247 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık


8. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin 8 katı ise küçük açının ölçüsünü bulunuz.
Cevap: x+8x=180  ,  x=20


9. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin 2 katından 3° fazladır. Büyük açının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C şıkkıdır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

10. Yandaki şekilde AD ve CE doğruları ile OB ışını veriliyor. Buna göre verilmeyen (BOC), (EOD) ve (AOE)’larının ölçülerini bulunuz.
Cevap: 
(BOC)= 74°
(EOD)= 116°
(AOE)= 64°


11. Yandaki şekilde ABCD bir dikdörtgendir. m = (EBF) 32° ise m (DBE) kaç derecedir?
Cevap: (DBE)=148°


12. Yandaki şekilde verilen k, , ve m doğruları “O” noktasında kesişmektedir. Buna göre x kaç derecedir?
Cevap: 180-(84+42)= 180-126=54°


13. Türk Yıldızları’nın gösterisini izleyen bir izleyici yandaki fotoğrafı çekiyor. Uçaklar arasında verilen açı ölçülerinden yararlanarak verilmeyen açının ölçüsünün kaç derece olduğunu bulunuz.
Cevap: 180-(40+50+50)= 180-140= 40°


14. (ABD )ve (DBC) açıları komşu tümler açılardır. İki açı ölçüsü arasındaki fark 10° dir. Ölçüsü büyük olan açı kaç derecedir?
Cevap: (ABD)=50°  (DBC)=40°

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 273 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları