Enes Bakır

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 222-223-224-225-226-227-228. Sayfa Cevapları – ÖĞÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 6 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
30 Ocak 2020, 3:03

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı ÖĞÜN Yayıncılık Sayfa 222-223-224-225-226-227-228. Cevapları | Ünite Değerlendirme Testi

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

Ünite Değerlendirme Testi

1. 8 y + 19 cebirsel ifadesi için aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C şıkkıdır.


2 Aşağıdaki ifadelerden hangisinde cebirsel ifadeye ait sözel ifade yanlış verilmiştir?
Cevap: C şıkkıdır.


3 Aşağıdaki cebirsel ifadelerden hangisinin değeri a = 2 ve y = 5 için en büyüktür?
Cevap: A şıkkıdır.


4 Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C şıkkıdır.


5 Aşağıdakilerden hangisi benzer terim çifti olamaz?
Cevap: C şıkkıdır.


6. Rehberlik Araştırma Merkezi, bir tiyatro oyununun kız ve erkek çocukları üzerindeki olumlu etkileriyle ilgili bir araştırma yapmak istiyor. Bu araştırmada veri toplamak için başvurulacak araştırma grubu hangisidir?
Cevap: C şıkkıdır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

7. Yandaki tabloda bir okul kantininde 5 gün boyunca satılan simit ve tost sayıları veriliyor. Tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D şıkkıdır.


8. Yandaki tabloda bir sınıftaki kız ve erkek öğrencilerin matematik sınavından aldıkları notlar veriliyor. Tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D şıkkıdır.


9. 17, 49, 78, 6, 27, 66 sayılarının açıklığı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C şıkkıdır.


10. Ozan, Samet ve Sefa’nın yaşlarının ortalaması 8’dir. Ozan ile Samet’in yaş ortalaması 9 olduğuna göre Sefa’nın yaşı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A şıkkıdır. 


11. Yukarıda verilen grubun açıklığı 99 olduğuna göre soru işareti yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir?
Cevap: C şıkkıdır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

12. Bir ortaokulda öğrencilerinin kahvaltı yapma alışkanlıkları araştırılmış ve elde edilen bilgiler yandaki grafikte verilmiştir. Grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D şıkkıdır.


13. Yukarıdaki veriler okumayı yeni öğrenen Samet’in, 9 gün boyunca okuduğu sözcük sayılarıdır. Bu veri grubunun sırasıyla açıklığı ve aritmetik ortalaması aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: A şıkkıdır.


14. 5 sayının aritmetik ortalaması 18’dir. Bu sayıların her biri 3 artırılırsa yeni ortalama kaç olur?
Cevap: D şıkkıdır.


15. Fatma, sosyal bilgiler dersinin iki yazılısından 87 ve 90 puan alıyor. Öğretmeni Fatma’ya ders içi performans notu olarak 96 puan veriyor. Fatma’nın bu üç notunun aritmetik ortalaması kaçtır?
Cevap: B şıkkıdır.


16. İsmail, fen bilimleri dersinden olduğu yazılı sınavların ilk ikisinden sırayla 90 ve 78 alıyor. Bu dersin ortalamasının 85 olması için İsmail, 3. yazılı sınavdan kaç almalıdır?
Cevap: C şıkkıdır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 225 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

17. Yukarıdaki tabloda bir markette bir haftada satılan kutu süt ve kutu meyve suyu sayıları veriliyor. Tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap:  D şıkkıdır.


18. Yukarıdaki grafikte Bakkal Ahmet Bey’in bir hafta boyunca sattığı ekmek ve kutu çay sayıları verilmiştir. Grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D şıkkıdır.


19. Aşağıdaki veri gruplarından hangisinin açıklığı 48’dir?
Cevap: B şıkkıdır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 226 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

20. Yukarıda verilen sayılar, bir dede ve üç torununun yaşlarını ifade ediyor. Buna göre bu veri grubunun aritmetik ortalaması kaçtır?
Cevap: C şıkkıdır.


21. Yandaki tabloda bir gümüş satıcısının bir hafta boyunca sattığı takı sayıları veriliyor. Tablodaki verilerin açıklığı pazar günü yapılan satışlarla değişmediğine göre pazar günü kaç takı satılmış olabilir?
Cevap: B şıkkıdır.


22. Yukarıdaki tabloda bir sınıftaki öğrencilerin fen bilimleri dersinden aldıkları puanlar veriliyor. Tabloya göre kaç öğrenci sınıf ortalamasının altında not almıştır?
Cevap: A şıkkıdır.


23. Bir turist kafilesindeki turistlerin yaşları sırasıyla 18, 25, 30, 42, 20, 24, 35’tir. Buna göre bu verilerin açıklığı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C şıkkıdır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

24. Isparta’daki bir halı fabrikasının 2018 yılının ilk dört ayında ürettiği ve ihraç ettiği halı sayılarının dağılımı yandaki tabloda veriliyor. Buna göre tablodaki verilere uygun sütun grafiği aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C şıkkıdır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

25. Hatice Öğretmen, ilkokul ikinci sınıf öğrencilerine yıl sonunda okuma yarışması düzenliyor. İlk beş öğrenci okudukları sayfayı 1,3 dk, 1,7 dk, 1,9 dk, 2,1 dk ve 2,4 dakikada bitiriyor. Buna göre öğrencilerin okuma sürelerinin açıklığı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A şıkkıdır.


26. Bir iş yerinde “çalışanların memnuniyeti anketi” yapılacaktır. Bu amaçla hazırlanan bir anket formunda aşağıdaki sorulardan hangisinin bulunması gereksizdir?
Cevap: D şıkkıdır.


27. Bir ayakkabı mağazası sahibi, kadın ve erkek müşterilerinin renk tercihlerini belirlemek için yandaki tabloyu oluşturuyor. Bir hafta boyunca sattığı ayakkabıları tabloya not ediyor. Verilen tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C şıkkıdır.


28. Bir hayvansever, kadın ve erkeklerin evcil hayvan tercihlerini merak ediyor ve araştırmaları sonucunda yandaki tabloyu oluşturuyor. Tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B şıkkıdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları