Enes Bakır

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 213. Sayfa Cevapları – ÖĞÜN Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 5 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 173
Yanıt Sayısı: 0
30 Ocak 2020, 10:04

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı ÖĞÜN Yayıncılık Sayfa 208-209-210-211-212-213. Cevapları | Aritmetik Ortalama

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 213 Cevapları ÖĞÜN Yayıncılık

ALIŞTIRMALAR

1. Yandaki tabloda 3 kişilik Kılıç ailesinin yaşları verilmiştir. Yeni bebekleri olan Kılıç ailesinin yeni yaş ortalamasını bulunuz. Ortalamanın ne kadar azaldığını hesaplayınız.
Cevap: 28+30+2= 60/3 =20


2. Songül Hanım, 70 cm boyunda bir kılıç çiçeği alıyor. Yandaki tabloda kılıç çiçeğinin 4 ay süreyle boy uzunlukları verilmiştir. Tabloya göre kılıç çiçeği bir ayda ortalama kaç cm uzar?
Cevap: Tabloya göre kılıç çiçeği bir ayda ortalama 3 cm uzamıştır.


3. Fatma Hanım pazardan aldığı 3 kg çileğe 7 TL veriyor. Markette gördüğü çileği de çok beğeniyor ve kilosu 4 TL’den 2 kg çilek daha alıyor. Fatma Hanım’ın 1 kg çileğe ortalama kaç TL ödediğini bulunuz.
Cevap: 4 TL*2 kg= 8 TL+7 TL=15 TL        3 kg+2 kg=5 kg   15 TL/5 kg= 3 TL ödemiştir.


4. Yandaki tabloda Fatoş’un Türkçe sınavlarından aldığı notlar verilmiştir. Fatoş’un bu üç sınavının aritmetik ortalamasını bulunuz.
Cevap: 83+80+98= 261/3= 87


5. 4 sayının aritmetik ortalaması 15’tir. Bu sayılar hangi sayı ile toplanırsa aritmetik ortalama değişmez?
Cevap: 15 ile toplanırsa değişmez.


6. 10 kişinin yaş ortalaması 15’tir. Aralarına iki kişi daha katılınca yeni yaş ortalamaları 17 olduğuna göre sonradan katılan iki kişinin yaşlarının aritmetik ortalaması kaçtır?
Cevap:
Toplam yaş 10*15 = 150
iki kişi  katılınca 17 
12 x 17 = 204 
 54/2 = 27 


7. Ömer’in bir hafta boyunca her gün yediği fındık sayıları aşağıda verilmiştir. Buna göre Ömer’in bir günde ortalama kaç fındık yediğini bulunuz.
Cevap:  8+13+4+11+15+6+13= 70/7 =10


8. 9 kız ve 12 erkek öğrencinin bulunduğu bir sınıfta kız öğrencilerin not ortalaması 82, erkek öğrencilerin not ortalaması 75’tir. Buna göre sınıfın not ortalaması kaçtır?
Cevap: 
Kız: 9*82= 738
Erkek: 12*75= 900
(738+900)/21= 78

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 273 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları