5. Sınıf Türkçe

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin okul hayatlarında sıklıkla ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Tema Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 5. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 160-161-162 cevapları konusunu paylaştık. 5. Tema Değerlendirme Soruları ile ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bizlere bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 160-161-162. Cevapları 5. Tema Değerlendirme Soruları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 160 Anıttepe Yayıncılık

A. Kimler doğru söylüyor?


Mustafa ve arkadaşları yukarıdaki paragraftan çıkardıkları sonuçları söylemektedir. Onların söylediklerini okuduktan sonra aşağıdaki boşluğu doldurunuz.
Cevap: 

Yukarıdaki çocuklardan ..MUSTAFA ve İREM.. paragraftan doğru sonuçlar çıkarmıştır. ..EZGİ ve ORHUN’un.. ise paragraftan çıkardığı sonuçlar doğru değildir çünkü ..insan her işini tek başına yapamayabilir.. .


B. Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.


1. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümlelerde verilen bilgiler doğru ise cümlenin başına “D”, yanlışsa ”Y” yazınız.
Cevap: 

(D) “Festival öylesine kalabalıktı ki iğne atsan yere düşmezdi.” cümlesinde abartma sanatına başvurulmuştur.

(Y) ”Mezuniyet gecesi için kırmızı, uzun bir elbise giymişti.” cümlesindeki “kırmızı” kelimesinin eş anlamlısı “kara”dır.

(D) Eğik çizgi tarihlerde gün, ay ve yılı ayırmak için kullanılır.

(Y) “Bu yıl baharı memleketimde yaşamak için geldim .” cümlesinde karşılaştırma anlamı vardır.

(Y) “Yine erkenden uyumuşsun.” cümlesindeki “uyumuşsun” kelimesinin zıt anlamı “uyumamışsın” dır.


2. Duygusal anlatımın söz konusu olduğu cümlelerin başına “☺” , duygusal anlatımın olmadığı cümlelerin başına “☹” koyunuz.
Cevap: 

() Aziz Sancar’ın Nobel Ödülü’nü almasıyla tüm ülke sevinç gözyaşlarına boğuldu.
( ☹ ) Elindeki kitabı üç günde bitirdi.
( ☹ ) Okul gezilerine katılmaya çalışıyordu.
( ☹ ) Emeğinin karşılığını bir gün mutlaka alacaktı.
(☺) Göçmen ailelerin hâli gerçekten içler acısı.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 161 Anıttepe Yayıncılık

C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.


1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim kullanılmamıştır?
Cevap: B) Doktor, dinlenmesi için ona üç gün rapor verdi. 


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bakmak” kelimesi “seyretmek” anlamında kullanılmıştır?
Cevap: A) Pencereden sokakta oynayan çocuklara bakıyoruz. 


3. Yukarıdaki cümlelerden hangisi anlamca diğerlerinden farklıdır?
Cevap: C) III 


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eğik çizgi yanlış kullanılmıştır?
Cevap: D) Ankara/ İstanbul arası hızlı tren sayesinde artık 3 saatmiş. 


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde neden–sonuç anlamı söz konusudur?
Cevap: B) Bahar yağmurları aylardır sürdüğü için hayat olumsuz etkilendi. 


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yay ayraçla belirtilen yere tırnak işareti getirilmelidir?
Cevap: A) ( ) Kendi Gökkubbemiz ( ) şarin en sevdiğim kitabıdır. 


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 162 Anıttepe Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki afişi inceleyiniz.


1. Afişte neler görüyorsunuz? Yazınız.
Cevap: Afişte kimsenin nezakette bulunup yer vermediğini ve diğerlerinden beklediklerini görüyorum.


2. Afişte verilmek istenen mesaj nedir?
Cevap: Toplu taşıma araçlarından yaşlı insanlara yer vermemiz gerektiği mesajını vermektedir.


3. Afişi etkileyici buldunuz mu? Nedeniyle açıklayınız.
Cevap: Evet afişi etkileyici buldum. Çünkü toplum içinde yapılmaması gereken bir davranışı göstermektedir.


4. Vatandaş olarak toplumda birbirimize saygılı olmayı gerektiren bir afiş hazırlamak isteseydiniz afişinizde nelere yer verirdiniz? Niçin?
Cevap: Afişte saygının her yaşta ve her canlıya olması gerektiğini vurgulayacak görsellere yer verirdim.


5. Tasarladığınız afişinizi aşağıya çiziniz.
Cevap:
5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 162 Anıttepe Yayıncılık

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu