Betül

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 100-101-102. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık

Bu konu Betül tarafından 2 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 4 ay önce
Konu Sayısı: 120
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 7 Aralık 2021, 16:52

5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 100-101-102. Sayfa Cevapları Anıttepe Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği ve içerisinde Tema Değerlendirme Soruları Cevapları konusunun bulunduğu 5. sınıf türkçe ders kitabı 100-101-102 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Anıttepe Yayıncılık Sayfa 100-101-102. Cevapları Tema Değerlendirme Soruları


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 Anıttepe Yayıncılık

A. 1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.

1. Paragrafın konusu nedir?
Cevap: Paragrafın konusu çay hasadıdır.


2. Katılımcılar bu turda neler yapıyor?
Cevap:  Katılımcılar bu turda çayın en taze yapraklarını topluyor, hasat heyecanını birlikte yaşıyor, uzmanlar eşliğinde  taze çayların tadımını yapıyorlar sonra Ayder yaylasına gidip ateş başında toplanıyorlar, horonla  gecele eşlik ediyorlar, uçurtma deresine akan çağlayanların arasında kahvaltı yapıyorlar. 


3. Katılımcılar geceleri nasıl vakit geçiriyorlar?
Cevap: Katılımcılar geceleri Ayder yaylasında ateş başında toplanıp horon oynayarak vakit geçiriyorlar.


4. “Geceyi horonlar ısıtıyor.” sözüyle anlatılmak istenen nedir?
Cevap: Bu sözle horon oynayarak ısınıyorlar denmek istenmiştir 


5. Paragraftaki altı çizili söz öbeğinin cümleye kattığı anlamı yazınız.
Cevap:  Paragraftaki altı çizili söz öbeğiyle  güzelliklere şahit olma cümlesi   bir şeye tanık olma, bizzat görme anlamlarında kullanılmıştır.


6. Paragrafta koyu renkle verilen kelimelerin zıt anlamlılarını yazınız.
Cevap:

Var: Yok
Taze: Bayat
Sonra: Önce
Serin : Ilık


B. Aşağıdaki cümlelerde verilen bilgilerden doğru olanlara “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

(D) Tamamlanmamış cümlelerin sonuna üç nokta konur.

(D) Ünlem işareti yay ayraç içinde verilirse cümleye küçümseme, alay anlamı katar.

(D) ”İstanbul, dünyanın en güzel şehridir.” cümlesine kişisel görüş anlamı katan sözcük öbeği “en güzel” dir.

(Y) Kişisel görüş içeren cümleler nesneldir.

(D) ”Sivas, en çok yağış alan şehrimizdir.” cümlesi kanıtlanabilir niteliktedir.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 101 Anıttepe Yayıncılık

C. Aşağıda verilen cümleleri neden–sonuç ilişkisine göre eşleştiriniz.
Cevap:
1 ↔ ç
2 ↔ d
3 ↔ a
4 ↔ c
5 ↔ b


Ç. 1 ve 2. soruyu aşağıda verilen paragrafa göre cevaplayınız.

1. Paragrafın konusu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Su enstitüsü ve yapacağı çalışmalar 

2. Bu paragraf için yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri söylenemez?
Cevap: D) I ve IV 

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 102 Anıttepe Yayıncılık

3. Aşağıdaki cümlelerden hangisi neden–sonuç bildirir?
Cevap: A) Televizyon seyretmek çocuklarda pek çok olumsuz davranışa sebep oluyor. 

4. Aşağıdaki cümlelerden hangisi amaç–sonuç bildirir?
Cevap: C) Terlemek için üstüme kalın yorganlar örttüm. 

5. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna üç nokta getirilemez?
Cevap: C) Ne kadar şendik çocukken 

6. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde ünlem işareti diğerlerinden farklı amaçla kullanılmıştır?
Cevap: A) Beyefendi yine hepimizi güldürdü (!) 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışı vardır?
Cevap: B) Sen de dağdaki çiğdemlerden topladın mı.


5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 100-101-102. Sayfa, Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı bir kısımla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 397 Konu
  • 119 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır