5. Sınıf Sosyal Bilgiler

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 146-147. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 146-147. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Kendimi Değerlendiriyorum konusunun bulunduğu 5. sınıf sosyal bilgiler ders kitabı sayfa 146-147 cevapları konusunu paylaştık. 5. Ünite Kendimi Değerlendiriyorum konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 146-147. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 146-147. Cevapları 5. Ünite Kendimi Değerlendiriyorum


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 146 MEB Yayınları

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız
Cevap:

(D) 1. Dağlık bölgeler için en uygun ekonomik faaliyet hayvancılıktır.
(Y) 2. Bir ürünün tüketicilere ulaştırılmasının sağlandığı aşama üretimdir.
→Bir ürünün tüketicilere ulaştırılmasının sağlandığı aşamaya ulaşım ulaştırma veya lojistik denir.

(D) 3. Bir ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olduğunda, hangi fiyat düşükse kasada o ödenir.
(D) 4. Herhangi bir yerde yeni bir fabrikanın açılması o yerdeki ekonomik faaliyetleri ve sosyal yaşamı değiştirir.
(D) 5. Üretilen mal ve hizmetlerin kullanılmasına tüketim adı verilir.
(D) 6. Turizm bir hizmet sektörüdür.
(Y) 7. Tüketici haklarından faydalanabilmek için satış fişi veya faturamızı saklamaya gerek yoktur.
→Tüketici haklarından faydalanabilmek için fatura veya fişe ihtiyacımız vardır.

(D) 8. Toplumun ihtiyaçlarının değişmesi ve teknolojinin gelişmesi gibi nedenlerle bazı meslekler geçerliliğini yitirmiştir.
(Y) 9. Toplumsal ihtiyaçlar zaman içerisinde değişiklik göstermez.
→ Toplumsal ihtiyaçlar zaman içerisinde değişiklik gösterir.


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 147 MEB Yayınları

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız
Cevap:

1. Toprağı işlemek, yararlı bitkiler yetiştirmek amacıyla yapılan etkinliklere tarım denir.
2. Orman ve orman ürünlerinin kullanım faaliyetlerine ormancılık denir.
3. Yer altındaki değerli madenlerin araştırılması, çıkarılması ve işlenmesi ile ilgili faaliyetlerin tümüne madencilik denir.
4. Tarım için elverişli olmayan gür otlakların bulunduğu yüksek düzlüklerde hayvancılık yapılır.
5. Sanayi faaliyetlerinin yapıldığı yerlerde pek çok insan fabrikalarda çalışır.
6. Yaz mevsiminin uzun ve sıcak geçtiği Akdeniz kıyılarında turizm faaliyetleri gelişmiştir.


C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

1. (…) Paragrafta söz edilen mesleklere ait ekonomik faaliyetler hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
Cevap: C) Madencilik, ticaret, turizm

2. Bir bölgede yoğun olarak bulunan meslek dallarına bakarak aşağıdakilerden hangisi kesinlikle söylenebilir?
Cevap: B) Bölgede yapılan ekonomik faaliyetler

3. Tüketici Hakları Kanunu’na göre satın aldığımız ürün arızalı, kullanım tarihi geçmiş veya sorunlu çıkarsa bilinçli bir tüketici olarak aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz?
Cevap: D) Yenisini satın almak

4. Bir pantolon satın aldığımızda aşağıdakilerden hangisi bu pantolonun üretim aşamasında yer almaz?
Cevap: D) Pelin: ‘’Satış mağazasında çalışıyorum.’’

5. Aşağıdaki ham maddesi ve ürünü verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Ayçiçeği-tereyağı

6. (…)Bu fabrika kurulduğunda aşağıdaki gelişmelerden hangisinin olması beklenmez?
Cevap: C) İşsizlik artar


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Toplumun ihtiyaç ve isteklerini göz önüne alarak bu konuda bir şeyler yapmak neden önemlidir? Örnek vererek açıklayınız
Cevap: Toplumda huzur ve düzen ortamını olması gerekir. Bu ortam bozulduğu zaman devlette sıkıntı yaşar. Huzur ve düzen ortamı olması için de toplumun ihtiyaç ve isteklerini göz önüne alarak hareket edilmesi gerekir. 

2. Tüketici hakları ile ilgili sorun yaşadığımızda hangi kurumlara başvurabiliriz ?
Cevap:

Tarım Bakanlığı
Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri
Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri
T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu