Betül

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 114-115. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu konu Betül tarafından 1 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 88
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 18 Kasım 2021, 0:28

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 114-115. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 114 ve 115’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 114-115. Sayfa Cevapları MEB Yayınlarıkonusu içerisinde Kendimi Değerlendiriyorum konusunu cevapladık.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 114-115. Cevapları Kendimi Değerlendiriyorum


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 114 MEB Yayınları

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.

(D) 1. Genel Ağ sitelerindeki bilgiler farklı kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırılmalıdır.

(D) 2. Kişisel bilgilerimizi tanımadığımız kişilerle paylaşmamalıyız.
(Y) 3. “com” ve “org” uzantılı Genel Ağ sitelerinden en güvenilir bilgilere ulaşılır.
Doğrusu: En güvenilir siteler com ve gov uzantılı genel ağ siteleridir.

(Y) 4. Genel Ağ’dan indirilen dosyalar her zaman güvenlidir.
Doğrusu: Genel Ağ’dan indirilen dosyalar her zaman güvenli değildir.

(D) 5. Sanal ortamda iletişimin artması yüz yüze iletişimin azalmasına neden oldu.

(Y) 6. Bilim insanları kendi çıkarlarını ön planda tutan insanlardır.
Doğrusu: Bilim insanları insanlığa faydalı olmayı ön planda tutarlar.

(D) 7. Bilim insanlarının ortak özelliklerinden biri de başarısız olmaktan korkmamalarıdır.

(D) 8. Araştırmalarımızda Genel Ağ sitelerinin ismini ve erişim tarihini belirtmeliyiz.

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.
1.  ….resmi….
2. ….Kimlik hırsızlığı….
3.  ….virüs….
4.  ….https….
5. ….Teknoloji….
6.  ….deney ve gözlem….
7. ….meraklı….
8. ….kaynakça….


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115 MEB Yayınları

C. Aşağıdaki ifadelerden hangileri mucitlerin ve bilim insanlarının ortak özellikleridir? İşaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115 MEB Yayınları
D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Yukarıdakilerden hangileri doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak için dikkat edilmesi gerekenlerden biri değildir?
Cevap: A) Yalnız I

2. Genel Ağ’da karşılaşabileceğimiz tehditlerden biri de bilgisayarımıza zarar verebilecek olan virüslerdir. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarımıza bu virüslerin bulaşmasının başlıca sebebidir?
Cevap: D) Kaynağı belirsiz çok sayıda dosya indirmek 

3. Aşağıdakilerden hangisi bilim insanlarının ortak özelliklerinden biri olamaz?
Cevap: A) Tek bir alanda çalışma yapmaları 

4. Ali ve arkadaşları ödevleri için araştırma yapmak üzere bir araya geldiler. Ödevlerini hazırlarken aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdırlar?
Cevap: B) Genel Ağ’da buldukları her bilgiyi kullanmak 


E. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Teknolojik ürünlerin yaygınlaşması aile ve çevremizle ilişkilerimizde ne gibi değişikliklere neden olmaktadır?
Cevap:  Teknolojik ürünlerin yaygınlaşması aile ve çevremizle ilişkilerimizde birçok değişikliğe neden olmaktadır. Örneğin telefonla uğraşmaktan ailemizle sohbet edemiyoruz. Televizyon başında sürekli dizi izlediğimiz için misafirliğe gitmiyoruz gibi gibi.


2. Mucit ve bilim insanlarının ortak özelliklerine örnek veriniz.
Cevap: Mucit ve bilim insanları meraklıdırlar, araştırmacılardır, insanlığa faydalı olmak istiyorlardır.


3. Genel Ağ’da ulaşılan bilgiler neden kitap, ansiklopedi gibi kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırılmalıdır?
Cevap: Doğruluğundan emin olmak istiyorsak karşılaştırma yapmalıyız.


4.Genel Ağ’ı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Cevap: Genel ağı kullanırken https ve gov uzantılı web sitelerini kullanmaya özen göstermeliyiz. Şifrelerimizi belirli aralıklarla değiştirmeliyiz.


5. Genel Ağ’ı güvenli şekilde kullanmak neden önemlidir?
Cevap: Genel ağı güvenli şekilde kullanmak doğru bilgilere ulaşabilmek ve gizli bağlantılarımızın başkasının eline geçmemesi için önemlidir.


6. “Bilimsel düşünce” ifadesini açıklayınız.
Cevap: Bilimsel düşünce kanıtlanabilir, nesnel düşünce demektir.


7. Ödev ve araştırmalarımızda kaynak göstermenin amacı nedir?
Cevap: Ödev ve araştırmalarımızda kaynak göstermenin amacı bilgilerin güvenilir siteden alındığını kanıtlamaktır.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 114-115. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2021-2022

Konuya Bir Cevap Yazın

2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 364 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları