5. Sınıf Fen Bilimleri

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 74-75-76-77. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 74-75-76-77. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 2. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 5. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 74-75-76-77 cevapları konusunu paylaştık. 2. Ünite Değerlendirme Soruları konusu içerisindeki cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 74-75-76-77. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 74-75-76-77. Cevapları 2. Ünite Değerlendirme Soruları


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 74 MEB Yayınları

A- Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin altındaki boşluğa doğrusunu yazınız.
Cevap:

(Y ) Mantarlar kendi besinlerini üretir.(Mantarlar kendi besinini üretmezler.)

(D ) Maya mantarları sütün peynire dönüşmesinde kullanılır.

(D ) Bitkiler güne ışığını, su ve mineralleri kullanarak kendi besinlerini üretir.

(Y ) Bitkilerin hepsinin çiçekleri vardır ve tohum oluşturur. (Bitkilerin bazılarının çiçekleri olup tohum oluşturur.)

(D ) Memeli hayvanlar yavrularını doğurarak dünyaya getirir ve sütle besler.

(Y ) Toprak solucanı, kene, ahtapot, denizanası gibi hayvanlar omurgalı hayvanlar grubundadır.(Bu hayvanlar omurgasız hayvan grubundadırlar.)

(D ) Yılan, balina, kedi, hamsi balığı omurgalı hayvanlara örnektir.


B- Aşağıda verilen kelimeleri kullanarak boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

Canlıların benzerlik ve farklılıklarına göre gruplandırılmasına sınıflandırma… denir.

Kaplumbağa, kertenkele, timsah gibi canlılar sürüngen… grubuna örnektir.

Pamukçuk, saçkıran gibi hastalıklar bazı mantar… türleri tarafından oluşturulur.

Köknar, lale, elma, muz gibi bitkiler çiçekli… bitkilerdir.

Midye, tatlı su süngeri, denizyıldızı gibi canlılar omurgasız… hayvanlar olarak gruplandırılır.

Kara yosunu, su yosunu, eğrelti otu, ciğer otu, at kuyruğu gibi bitkiler  çiçeksiz… bitkilerdir.


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 75 MEB Yayınları

C- Aşağıda bitki ve hayvanlara ait bazı ifadeler verilmiştir. Bu ifadelerin numaralarını uygun boşluklara yerleştiriniz.
Cevap:
5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 75 MEB Yayınları


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 MEB Yayınları

D- Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplandırınız.

1. Yukarıda verilen özelliklerden hangileri bakterilere aittir?
Cevap: D) I, II ve III


2. Yukarıdaki tabloda bazı bitkilerin bölümleri gösterilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu bitkilerin hepsi için ortak bir özelliktir?
Cevap: A) Besin üretme 


3. Yukarıda verilenlerden hangileri mikroskobik canlılardır?
Cevap: B) 2, 3 ve 5


4. Buna göre A, B, C, D canlıları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilenler olabilir?
Cevap: A)


5. Yukarıda verilen canlılardan hangileri omurgasız hayvanlar grubunda yer alır?
Cevap: D) I, II, III, IV ve V


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77 MEB Yayınları

6. Yukarıda kendisini anlatan A canlısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Şapkalı mantar


7. Yukarıda verilen canlılardan ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Omurgalı hayvan olma


8. Aşağıdakilerden hangisi yumurta ile çoğalan omurgalı bir hayvandır?
Cevap: A) Hamsi


9. Soğuk hava şartları yüzünden çiçekleri tamamen zarar görmüş bir elma ağacında aşağıdaki olaylardan hangisi gerçekleşmez?
Cevap: B) Tohum ve meyve oluşumu


10. Yukarıda verilen canlılardan hangileri doğurarak çoğalır?
Cevap: B) II-III-V ve VI


11. Buna göre hangi öğrencilerin verdiği yanıtlar doğrudur?
Cevap: A) Selim-Merve

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu