5. Sınıf Fen Bilimleri

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 70-71-72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 70-71-72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Canlılar Dünyası konusunun bulunduğu 5. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 70-71-72-73 cevapları konusunu paylaştık. Canlılar Dünyası konusu içerisindeki cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 70-71-72-73. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 70-71-72-73. Cevapları Canlılar Dünyası


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70 MEB Yayınları

SIRA SENDE

A- Aşağıdaki soruların cevaplarını bularak bulmacadaki yerlerine yerleştiriniz.
Cevap:
5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70 MEB Yayınları


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71 MEB Yayınları

B- Aşağıda verilen soruyu cevaplandırınız.
Bu hayvanları benzerlik ve farklılıklarına göre aşağıda verilen şema üzerinde gruplandırınız.
Cevap:
5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71 MEB Yayınları


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72 MEB Yayınları

SINAVLARDA ÇIKMIŞ SORULAR

1. Buna göre I ve II hangisinde verilen canlılar olabilir?
Cevap: B)


2. Yaşamak için nemli ve oksijenli ortamı seçen bir mikroskobik canlı, aşağıdaki ortamların hangisinde çoğalır?
Cevap: B) Açık kaptaki nemli ekmek üzerinde


3. Bu uyarılardan, insanı mikroskobik canlıların zararlarından korumaya yönelik olanların tümü aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: D) I. II. ve III.


4. Aşağıdakilerden hangisi bu bitkilerin köklerinin ortak özelliği değildir?
Cevap: A) Bitkiyi dik tutma


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 73 MEB Yayınları

5. Aşağıdaki canlı gruplarının hangisinde;
– Doğurarak çoğalma
– Yavrusunu sütle besleme
– Omurgalı olma
özelliklerinin tümü görülür?
Cevap: C) Memeliler


6. Buna göre şemadaki hangi kısma hazırladığı listesinden yazacak canlı yoktur?
Cevap: D) Mantar ve mikroskobik canlılara


7. Ali, kaç numaralı özelliğe göre karar vermiştir?
Cevap: B) 2


8. Buna göre boş kalan yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilenlerin yazılması uygun olur?
Cevap: A) 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu