Betül

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 99-100-101. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu konu Betül tarafından 1 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 18 Kasım 2021, 0:18

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 99-100-101. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 99-100 ve 101’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 99-100-101. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusu içerisinde 3. Ünite Değerlendirme Çalışmalarını cevapladık.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 99-100-101. Cevapları 3. Ünite Değerlendirme Çalışmaları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99 MEB Yayınları

1. Şehir halkı niçin Akşemşettin’i padişah sanıyor?
Cevap: Çünkü Sultanın bu kadar genç olabileceğini düşünemiyorlar.

2. Fatih Sultan Mehmet neden çiçeklerin Akşemsettin’e verilmesini istiyor?
Cevap: Onların kendisinin hocaları olduğunu ve o çiçeklere layık olduğunu söylüyor.

3. Metnin ana fikrini belirleyiniz.
Cevap: Metnin ana fikri görünüşe göre hiç bir şeye ön yargı ile yaklaşmamamız gerektiğidir.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 MEB Yayınları

4. Fatih’in ve Akşemsettin Hazretleri’nin fiziksel ve kişilik özelliklerini karşılaştırınız.
Cevap:

FATİH: Genç, delikanlı.
AKŞEMSETTİN HAZRETLERİ: Aksakallı , yaşlı ve bilge.


5. Metnin hikâye unsurlarını belirleyiniz.

Olay: Akşemsettin ve Molla Güraniyi  Sultan sanmaları.

Konu: Halkın Sultanın bu kadar genç olabileceğini düşünmemeleri.

Kişiler: Fatih Sultan Mehmet, Akşemsettin, Molla  Gürani ve halk.

Yer: Halkın toplandığı yer.

Zaman: Halkın toplandığı zaman.


6. Cümlelerde koyu yazılan kelimelerin gerçek anlamda mı yoksa mecaz anlamda mı kullanıldığını yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 MEB Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 101 MEB Yayınları

7. Cümlelerde yay ayraç ( ) içlerine uygun noktalama işaretleri koyunuz.
Cevap:

Arkadaşlar( ! ) Bu defa olsun sözümü dinleyin( . )
Oraya 8 saatte ( ! ) gitmişler( . )
O yıl köyde kuraklık olmuştu( . ) ( … ) Muhtar sonbahara doğru bir çözüm buldu( . )
Yaşasın( ! ) yarın bayram( . )


8. Cümlelerin anlam özelliklerini yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 101 MEB Yayınları


9. Cümlelerde koyu yazılmış deyimi metne kattığı anlamıyla yazınız.

Lafı ağzında geveleyip duruyordu.
Cevap: Lafı bir türlü söyleyemiyordu.

Bu aralar iğne ipliğe döndü.
Cevap:  Bu aralar iyice zayıfladı.


10. Cümlelerin hangisinde kullanılan deyimin açıklaması yoktur?
Cevap: c. Geçen sene çalıştığım yerdeki Çaycı Bekir, adama günahını vermezdi.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 99-100-101. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

İlkokul dönemini tamamlamak üzere olan ve okul merdiveninin 4. basamağında diyebileceğimiz 4. Sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 99-100-101. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunu paylaştık. 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları bütün öğrenciler tarafından ihtiyaç duyulan bir konudur. Bu nedenle öğrencilerimizin zorluk çekmemesi adına bu konuyu paylaşmış bulunuyoruz.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 361 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları