Betül

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 91-92-93. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

Bu konu Betül tarafından 7 gün önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 1 hafta önce
Konu Sayısı: 52
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 8 Ekim 2021, 11:48

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 91-92-93. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 91-92 ve 93’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 91-92-93. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları konusunda Değerlendirme Çalışmaları konusunu cevapladık.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 91-92-93. Cevapları  Değerlendirme Çalışmaları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 91 Özgün Yayınları

A. 1, 2 ve 3. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.
1. Metne en uygun başlık sizce nedir?
Cevap: KINALI ALİ

2. Metnin ana fikri nedir?
Cevap: Askere giderken yakılan kınanın askere giden gencin vatana kurban olması için yakıldığı ana fikirdir.

3. Kınalı Ali’nin kişilik özellikleri nelerdir?
Cevap: Kınalı Ali etrafından çabuk etkilenen duygusal birisidir.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92 Özgün Yayınları

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır?
Cevap: A) Çok kitap okuduğu için sınavda başarılı oldu.

2. Aşağıdaki kelimelerden hangisi terim anlamlıdır?
Cevap: B) gol

3. Aşağıdaki kelimelerden hangisi “amaç” kelimesinin eş anlamlısıdır?
Cevap: B) maksat

4. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerden hangisi mecaz anlamlıdır?
Cevap: D) Bizi çok sıcak karşıladılar. 

5. “ablam, çanakkale savaşı ve Atatürk hakkında bir film izlemiş.” cümlesinde büyük harfle yazılması gereken kaç kelime küçük harfle yazılmıştır?
Cevap: C) 3


C.Aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

(…D…) 1. “İnternet” kelimesinin Türkçe karşılığı “Genel ağ”dır.

(…Y…) 2. “Cesur” kelimesinin eş anlamlısı “çekingen”dir.

(…Y…) 3. “Sulh” ve “barış” zıt anlamlı kelimelerdir.

(…D…) 4. “Sahne” terim anlamlı bir kelimedir.

(…Y…) 5. “Ceza” ve “ödül” kelimeleri eş anlamlıdır.

(…D…) 6. “Yaz”, “yüz” ve “kır” kelimeleri eş sesli kelimelerdir.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Mâni nedir? Araştırınız. Arkadaşlarınıza okumak üzere bir mâni örneğini defterinize yazınız.
Cevap:
5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 97  Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 91-92-93. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 76-77-78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 332 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları