Betül

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

Bu konu Betül tarafından 1 hafta önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 1 hafta önce
Konu Sayısı: 52
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 8 Ekim 2021, 11:36

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 64-65-66 ve 67’de bulunan Ders Kitabı Cevapları’nı paylaştık. 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 64-65-66-67. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları konusunda bulunan Çanakkale Türküsü başlıklı metnin etkinlik cevaplarınıda paylaştık.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 64-65-66-67. Cevapları Çanakkale Türküsü


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64 Özgün Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Çanakkale Savaşı’yla ilgili edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Çanakkale savaşı Çanakkalenin geçilmez olduğunu kanıtlayan savaştır.Bu savaşta bir çok kişi şehit ve gazi olmuştur.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 65 Özgün Yayınları

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin ve kelime grubunun anlamını önce tahmin ediniz. Daha sonra bu kelimeleri sözlükten bularak tahminlerinizin doğruluğunu kontrol ediniz.


2. ETKİNLİK

Çanakkale Türküsü’nü ezgisiyle dinleyiniz. Türkünün size neler hissettirdiğini aşağıya yazınız.
Cevap: Çanakkale türküsünü dinlerken çok hüzünlendim.


3. ETKİNLİK

Sizce şiirde her kıtanın sonunda neden “Of, gençliğim eyvah!” denilmiştir? Düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: Genç yaşında şehit olanlar olduğu için denilmiş olabilir.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66 Özgün Yayınları

4. ETKİNLİK

Şiirden hareketle, Çanakkale Savaşı’na giden askerlerin özelliklerini açıklayınız.
Cevap: Kimi nişanlı kimisi evli


5. ETKİNLİK

Çanakkale Türküsü’nün konusunu yazınız.
Cevap: Çanakkale türküsünün konusu şehitlerimiz ve Çanakkaledir.


6. ETKİNLİK

Aşağıdaki haritada Çanakkale ilimizi boyayıp Çanakkale Boğazı’nı gösteriniz. Haritadaki şekil ve işaretlerin anlamı hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 66 Özgün Yayınları

7. ETKİNLİK

Çanakkale Savaşı’nın tarihimizdeki önemini arkadaşlarınızla tartışınız. 
Cevap: Çanakkale savaşında Türk milletinin yenilmez olduğu, Çanakkale’nin geçilmez olduğu kanıtlanmıştır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 Özgün Yayınları

8. ETKİNLİK

a. Aşağıdaki metni noktalama işaretlerine ve büyük harflerin kullanım yerlerine dikkat ederek okuyunuz.
Cevap: Metni noktalama işaretlerine ve büyük harflere dikkat ederek kendiniz okuyun.

b. Metinde büyük harflerin kullanılma nedenlerini arkadaşlarınızla tartışarak belirleyiniz.
Cevap: Özel isimler ve özel günlerin başları büyük harfle yazılmıştır.

c. Siz de büyük harfleri uygun yerlerde kullanarak 57. Alay ve Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşı’ndaki rolüyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir paragraf yazınız.
Cevap:  57. Alay ve Mustafa Kemal’in kendi inisiyatifini kullanarak böyle bir şey yapmış olması onun vatanını gerçekten çok sevdiğinin göstergesidir. Onların bu hareketi  bizlerin bu ülkede yaşıyor olmasını sağlamıştır.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Atatürk’ün çocuk sevgisi hakkında görsellerle destekleyeceğiniz kısa bir sunum hazırlayınız. Sunumunuzun provasını yapınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 67 Özgün Yayınları

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 91-92-93-94-95-96-97-98-99. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 332 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları