4. Sınıf Türkçe

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-229. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-229. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları konusunun bulunduğu 4. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 228-229 cevapları konusunu paylaştık. 7. Tema Değerlendirme Çalışmaları içerisinde gözlemlediğiniz eksik veya hatalı kısımları yorumlar üzerinden yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 228-229. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 228-229. Cevapları 7. Tema Değerlendirme Çalışmaları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 228 MEB Yayınları

( 1, 2, 3 ve 4. soruları metne göre cevaplayınız.)

1. Biniciliği diğer sporlardan ayıran en büyük özellik nedir?
Cevap: İnsanın başka bir canlı ile ortaklaşa yaptığı tek spor olmasıdır.


2. Binicilik sporunun ekip üyelerini yazınız.
Cevap: Binici, at, antrenör, atın bakıcısı, seyis ve nalbanttır.


3. Günümüzde atlar genellikle ne amaçla yetiştiriliyor?
Cevap: Günümüzde atlar çoğunlukla sportif amaçlarla yetiştiriliyor.


4. Atlar ne ile beslenirler?
Cevap: Ot, yulaf, saman, kepekle beslenirler ve elma ile havucu da çok severler.


5. Cümleleri anlam özellikleriyle eşleştiriniz.
Cevap: 

(3) Bilim adamları önce hastalığın nedenini araştırırlar: virüs, alerji gibi
(4) Her ilaç her hastalıkta kullanılmaz.
(1) Elif, Arda Amca’ya verdiği bilgiler için çok teşekkür etti.
(2) Elif hastalandığında küçük çocuklar gibi huysuzlaşırdı.
(2) Çinideki lale desenleri tabağı bir sarmaşık gibi sarmıştı.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 229 MEB Yayınları

6. Cümlelerde “de” ve “ki” bağlaçlarının yazımı doğru ise ( D ) yanlış ise ( Y ) yazınız.
Cevap: 

(D) Biz de içinde hangi vitamin olduğunu bilmeye çalışıyorduk.
(Y) Demekki bundanmış.
(Y) E vitaminide yediğimiz yemeklerdeki ay çiçek ve yer fıstığı gibi gıdalarda bulunur.
(Y) Ne ilginç, birde K vitamini varmış.
(D) Spor yap ki sağlıklı kal.


7. Cümleleri romen rakamlarıyla oluş sırasına göre sıralayınız.
Cevap: 

(II) Bu mevsimlerde havanın değişken olmasından ne giyeceğime karar veremiyorum. (3)
(I) İlkbahar ve sonbahar mevsimi benim için hastalık mevsimleridir. (1)
(III) Halbuki herkes kış mevsiminin hastalık mevsimi olduğuna inanır. (2)
(IV) Ama kış mevsiminde yiyeceklerime ve giyinmeme dikkat ederek hasta olmuyorum. (1)


8. Kısaltmalara uygun ekler getiriniz.
Cevap: 

TEMA’ ….nın…. doğa için yaptığı çalışmalar yararlı.
LÖSEV’….e…. destek veriyorum.


9. Paragraf hangi çıkarıma örnektir?
Cevap: b. örneklendirme 


10. Cümlelerin hangisinde kısaltmalara gelen ekler yanlış yazılmıştır?
Cevap: b. Dün TV’da geleneklerimizle ilgili program izledim. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu