Enes Bakır

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 227-228-229-230. Sayfa Cevapları – KOZA Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 6 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
24 Ocak 2020, 11:59

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 227-228-229-230. Cevapları | Tema Değerlendirme Çalışmaları

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 227 Cevapları KOZA Yayıncılık

Tema Değerlendirme Çalışmaları

1- 7. soruları metne göre cevaplayınız.
1. Fil ve diğer hayvanlar nerede yaşıyormuş?
Cevap: D şıkkıdır.


2. Filin en büyük zevki neymiş?
Cevap: C şıkkıdır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları KOZA Yayıncılık

3. Fil, diğer hayvanlara ne tür şakalar yapmaktan hoşlanıyormuş?
Cevap: D şıkkıdır.


4. Diğer hayvanlar file nasıl bir şaka yapıyorlar?
Cevap: C şıkkıdr.


5. Filin hortumundaki tıpa nasıl çıkıyor?
Cevap: C şıkkıdır.


6. Fil yere nasıl iniyor?
Cevap: D şıkkıdır.


7. Fil yere inince diğer hayvanlara ne söylüyor?
Cevap: B şıkkıdır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları KOZA Yayıncılık

8. Aşağıdaki ifadeleri, kısaltmalarıyla eşleştiriniz.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ⇒ AFAD
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ⇒ AİHM
Acele Posta Servisi ⇒ APS
Avukat⇒ av.
Bakınız⇒ bk.
Cadde⇒ cad.
Coğrafya⇒ coğ.
Gram⇒ g
General⇒ Gen. 
Sokak⇒ sok.
Atatürk Kültür Merkezi⇒ AKM
Apartman⇒ Apt.


9. Aşağıdaki soruları, “Birey ve Toplum” temasında okuduğunuz bir kitaba göre cevaplayınız.
Cevap: Öğrenci doldurması gerekir.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 230 Cevapları KOZA Yayıncılık

10. Tema değerlendirme çalışmalarının başında yer alan “Şakacı Fil” metninin hikâye unsurlarını belirleyerek tabloda uygun yerlere yazınız.
Cevap: 
Olay: Filin diğer hayvanlara su püskürtmesi ve bundan bunalan diğer hayvanlar filin hortumuna tıpa tıkamış ve fil nefes alamayıp içi hava dolmuştur havalanmıştır. Yere inince canı acıyan fil bundan ders çıkarmıştır.

Varlık kadrosu: fil ve diğer hayvanlar.

Zaman: Bir gün

Yer: Yağmur ormanlarının biri

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları