4. Sınıf Türkçe

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 177-178. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 177-178. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Tema Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 4. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 177-178 cevapları konusunu paylaştık. Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 177-178.Cevapları 6. Tema Değerlendirme Çalışmaları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 177 Özgün Yayınları

A. 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Metnin konusu nedir?
Cevap: Işık kirliliği.


2. Metnin türü nedir?
Cevap: Bilgilendirici düz yazı.


3. Işık kirliliğinin gökyüzünde görebileceklerimizi nasıl etkilediğini anlamak için ne yapmalıymışız?
Cevap: Gökyüzünün açık olduğu bir gece tüm ışıklarımızı kapatarak gökyüzüne bakmalı, daha sonra ışıkları açarak gökyüzüne bakmalıymışız.


4. Işık kirliliğini önlemek için neler yapılabilirmiş?
Cevap: Işık kirliliğini önlemek için düşük güçlerde aydınlatmalar kullanmalı, kullanılmayan fazla ışıkları söndürmeliyiz.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 178 Özgün Yayınları

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. “Uyanır uyanmaz perdeyi açtı.” ve “Karabaş bir şeyin kokusunu aldı.” cümlelerinde geçen altı çizili kelimeler için hangisi söylenebilir?
Cevap: D) Gerçek anlamlıdırlar.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de/da” bağlacı yanlış yazılmıştır?
Cevap: D) Kardeşi de gelecekmiş.


3. “Zeynep nazik, düşünceli, çalışkan bir çocuktur ama ………. .” cümlesini tamamlamak için aşağıdaki kelimelerden hangisi kullanılmalıdır?
Cevap: A) dağınıktır 


4. Aşağıdakilerden hangisi cümlelerin sonunda kullanılan bir noktalama işareti değildir?
Cevap: B) kısa çizgi


5. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerden hangisi sesteş (eş sesli) kelimedir?
Cevap: C) Baharda kır gezisine çıkalım.


C. Kısaltmalarla ilgili aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap: 

(Y) 1. Milimetrenin kısaltması büyük harflerle yazılır.

(D) 2. Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması “T.C.”dir.

(D) 3. Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır.

(D) 4. Kısaltmalara getirilen eklerden önce kesme işareti kullanılır.

(Y) 5. Küçük harflerle yapılan tüm kısaltmaların sonuna nokta konur.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Günümüzde kullandığımız bilgisayarların nasıl bir gelişim gösterdiğini araştırınız.
Cevap: İlk bilgisayar prototipi Charles Babbage  tarafından üretilmiştir. 2000 yıl öncesine dayana bilgisayar serüveninde abaküslerde bilgisayar olarak tanımlanırmış. İlk büyük gelişme 1890’da Hermann Hollerith tarafından yapılmıştır. İlk bilgisayarlar oda büyüklüğünde tasarlansa da şuan dizüstü bilgisayarlara kadar küçültülmüştür.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu