4. Sınıf Türkçe

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 163-164-165. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 163-164-165. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyacağı ve içerisinde 5. sınıf tema değerlendirme çalışmalarına ait cevapların bulunduğu 4. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 163-164-165 cevapları konusunu paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplar ile ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 163-164-165. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 163-164-165. Cevapları 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 164 MEB Yayınları

(1, 2, 3, 4 ve 5. soruları metne göre cevaplayınız.)

1. Renkler nasıl oluşur?
Cevap: Renkler, belirli dalga boylarındaki ışığı yaymaları ve ya yansıtmaları ile oluşurlar.


2. Hangi hayvan morötesi ışınımı görebilir?
Cevap: Yırtıcı bir kuş olan kerkenez morötesi ışınımı görebilir.


3. Işık, dünya ile güneş arasındaki mesafeyi ne kadar sürede alır?
Cevap: Işık, dünya ile güneş arasındaki mesafeyi 8 saniyede alır.


4. a. Metinde geçen bir örneklendirme cümlesi yazınız.
Cevap: ”Örneğin; bir yaprak yeşil ışığı yansıttığı ve diğer renklerdeki ışığı emdiği için bize yeşil görünür.”


b. Metinde geçen bir neden-sonuç cümlesi yazınız.
Cevap: Dünya ile güneş arası mesafe 150 milyon kilometre olduğundan dolayı ışık dünyaya 8 saniyede ulaşır.


5. Metinde geçen altı çizili kelimeleri anlamına uygun birer cümlede kullanınız.
Cevap:
Çok çalışacağım ve böylece çok başarılı olacağım.
Yani seni üzdüğü için özür dilemek istiyor.


6. Verilen cümlelerde noktalama işaretlerinin kullanımı doğru ise (D) yanlış ise (Y) koyunuz.
Cevap: 

(Y) En çok gezmek istediğim yerler şunlardır. sahil, orman…

(D) Bugün, Anadolu’da kavak kelimesiyle türetilmiş yer isimleri: Aynalıka- vak, Kavaklar, Uzun Kavak.. 

(Y) Bana kendini tanıtır mısın?
— Memnuniyetle efendim, dedi. Başladı tanıtmaya.
— Adım, soyadım, Akdeniz.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 165 MEB Yayınları

7. a. Sayıları harflerle yazınız.
Cevap: 

09.05: …Dokuz’u beş geçe….
475: …Dört yüz yetmiş beş…
14 gün: … On dört gün …
3. sınıf: …Üçüncü sınıf…


b. Sayıları romen rakamlarıyla yazınız.
Cevap:
İkinci cilt: …II. Cilt….
Yirminci yüzyıl: ….XX. yüzyıl…..


8. Cümlelerdeki boşluklara yay ayraç içindeki kelimeleri pekiştirmeli kelime olarak yazınız.
Cevap:
Bu ışık ….masmavi…. (mavi)
Gökyüzü …pasparlak….. (parlak)
Başaklar ….sapsarı…. parlıyordu. (sarı) 


9. Paragrafa en uygun başlık hangisi olabilir?
Cevap: d. Çevre kirliliği


10. Hikâye haritasında hangi hikâye unsuru yanlış belirtilmiştir?
Cevap: b. yer


11. Cümlelerin hangisinde “ki” bağlacı doğru yazılmıştır?
Cevap: d. Güneş öyle bir yıldızdır ki…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu