Betül

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 158-159-160-161. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu konu Betül tarafından 2 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 4 ay önce
Konu Sayısı: 120
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 22 Aralık 2021, 14:34

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 158-159-160-161. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Akdenizle Röportaj Metni Cevapları etkinliğininde bulunduğu 4. sınıf türkçe ders kitabı 158-159-160-161 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veyahut hatalı bir durumla karşılaşırsanız bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 158-159-160-161. Cevapları  Akdeniz’le Röportaj


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 158 MEB Yayınları

1. Ülkemizi çevreleyen denizler hangileridir?
Cevap: Akdeniz, ege, marmara, karadeniz ülkemizi çevreleyen denizlerdir.

2. Okyanus deyince aklınıza neler geliyor?
Cevap: Okyanus deyince aklıma kıtaları birbirinden ayıran büyük su birikintisi.


1. ETKİNLİK

Görselden hareketle dinleyeceğiniz metnin konusunu tahmin ediniz.
Cevap:   Metnin konusu denizler ve okyanuslardır diye tahmin ediyorum.


2. ETKİNLİK

Metni dinlerken önemli bilgileri not alınız.
Cevap: Yelkenleri , gemiler yüzdürür, fobisi ise  tsunamidir.

 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159 MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Metni dinleme sırasında sorulan soruları cevaplayınız.

1. soruya verdiğim cevap
Cevap:  Kendini tanıtmış  sevdiği şeylerden bahsetmiş olabilir.

2. soruya verdiğim cevap
Cevap: Yaz boyunca güneşe maruz kaldığım için suyum tuzlu demiş olabilir.

3. soruya verdiğim cevap
Cevap: Güneşten çok etkilendiği ve tuzlu olduğu için temizdi bu yüzden Akdeniz denilmiş olabilir.


4. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz.
Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159 MEB Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 160 MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Akdeniz’in hobisi ve fobisi nedir?
Cevap: Hobisi ay ile gelgit oynamak fobisi ise tsunamidir.

2. Akdeniz’in suyu neden tuzludur?
Cevap: Güneşten terlediği için Akdeniz’in suyu tuzludur.

3. Akdeniz’in suları nerelere kadar uzanır?
Cevap:Akdeniz’in suları Atlas okyanusu, Hint okyanusu, Büyük okyanus, Ege, Marmara, Akdeniz, ve Karadeniz’e kadar uzanır.
4. Sizce Akdeniz’e niçin Akdeniz adı verilmiştir?
Cevap: Akdeniz’e  önceden temiz olduğu için Akdeniz denilmiş olabilir.


7. ETKİNLİK

Akdeniz’in konuşmalarını tutarlı buluyor musunuz?
Cevap: Evet Akdeniz’in konuşmalarını tutarlı buluyorum.


8. ETKİNLİK

“ki” bağlacının yazımında yanlışlık olan cümlelerin doğrusunu yazınız.

1. Eh tabiki, dedi. Göğsü kabardı.
Cevap: Eh tabii ki, dedi. Göğsü kabardı.

2. Tarih şahittir ki hiçbir tsunamiye adım karışmadı.
Cevap: Yanlış yok.

3. Durmaz tabi ki.
Cevap: Durmaz tabii ki.

4. İnanki bir balığına “kışt” bile demedim.
Cevap: İnan ki bir balığına “kışt” bile demedim.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 161 MEB Yayınları

11. ETKİNLİK

Harita sembollerini anlamlarıyla eşleştiriniz.
Cevap: 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 161 MEB Yayınları


Efsane nedir? Bölgenize ait bir efsaneyi araştırıp dosya kağıdına yazınız.
Cevap:
balikligolefsanesi_sayfa_1 (1)


4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 158-159-160-161. Sayfa, Akdenizle Röportaj Metni Cevapları içerisinde eksik veyahut hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 397 Konu
  • 119 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır