Enes Bakır

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 138-139-140-141-142-143-144-145-146-147. Sayfa Cevapları – KOZA Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 6 ay önce açıldı ve 1 Cevap verildi.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 8 ay önce
Konu Sayısı: 170
Yanıt Sayısı: 0
27 Kasım 2019, 8:36

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 138-139-140-141-142-143-144-145-146-147. Cevapları | YEŞİLYURT METNİ

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 138 Cevapları KOZA Yayıncılık

Hazırlık

Çevrenizdeki yeşil alanların ve ağaçların korunması için neler yapıyorsunuz?
Cevap: Çevremizdeki yeşil alanları ve ağaçları korumak için, yerlere çöp atmayıp ağaçları suluyorum.


Sizce ülkemiz yeterince yeşil midir? Neden?
Cevap: Hayır, yapılan apartmanlar ve müstakil evler onları yok ediyor ülkemizi daha da yeşil yapmak için fidan dikmeliyiz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları KOZA Yayıncılık

1. Etkinlik

a. Aşağıdaki kelimeler ve kelime grubu metinde geçmektedir. Numaralandırılmış şekilde anlamları verilen bu kelimeleri bularak bulmacayı çözünüz.
Cevap: 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları KOZA Yayıncılık

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 144 Cevapları KOZA Yayıncılık

2. Etkinlik: Aşağıdaki soruları metne göre sözlü cevaplayınız.

1. Öğretmen, öğrencilere ormanın faydaları hakkında neler söylüyor?
Cevap: Avrupa’da öyle ülkeler vardır ki ormanların sayesinde zengin olup kalkınmışlardır. Demiştir.



2. Boztepe köyü nasıl bir yermiş?
Cevap: Ormanlık bir alanda kurulan bir köymüş.


3. Oyundaki köy, neden çorak bir yer hâline gelmiştir?
Cevap: Bilgisizlik yüzünden çorak bir hale gelmiştir.


4. Metinde Boztepe köyünün hikâyesini kim anlatmaktadır?
Cevap: Veli Dayı anlatmaktadır.


5. Yeşilyurt köyü yıllar sonra hangi ismi almıştır?
Cevap: Boztepe Köyü ismini almıştır.


6. Öğrenciler köylerini tekrar eski hâline çevirmek için neler yapmaya karar veriyorlar?
Cevap: Ağaç dikeceğiz yamaçlara kararlarını almışlardır.


7. Öğrencilerin yerinde siz olsaydınız başka neler yapmak isterdiniz?
Cevap: Ormanlık alanları arttırıp diğer kişileri de teşvik ederdim.


3. Etkinlik

Metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.
Metnin konusu: Yok edilen köy
Metnin ana fikri : Bilgisizlikle yok olan köy

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları KOZA Yayıncılık

4. Etkinlik: Metnin size ilginç gelen bir kısmını nedenleri ile birlikte aşağıdaki yazma alana yazınız.
Bana ilginç gelen kısım: Bilgisizlik le yıkılan köy
İlginç gelme nedenleri: Köyün bilgisizlik ile yıkılması



5. Etkinlik

a. Yanda verilen Erozyonla Mücadele Haftası için yapılmış sosyal medya duyuru görselini inceleyiniz. Duyurudaki görsel ve yazılarla ilgili fikirlerinizi açıklayınız.
Cevap: Gayet güzel hazırlanmış bir görseldir. 


b. Buna benzer sosyal medya duyurularıyla daha önce karşılaştınız mı? Karşılaştıysanız duyuru üzerinde, konu ve tarih dışında nelerin yazılı olduğunu açıklayınız.
Cevap: İnsanları o konuya teşvik etmek için sloganlar olur.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 146 Cevapları KOZA Yayıncılık

c. “Yaşam toprakta filizlenir.” cümlesiyle anlatılmak istenen nedir? Cümle, duyurulmak istenen konuyla ilgili midir? Siz de ormanın, toprağın, havanın veya suyun önemini anlatan bir cümle yazınız.
Cevap: Bizim yaşamamızdaki yani nefes almamızdaki en önemli etkenlerden biri ağaçlardır. Ağaç dikelim doğaya katkılarımız olsun.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları KOZA Yayıncılık

6. Etkinlik: Toprağı korumanın en etkili yolu bitki örtüsünü ve ağaçları korumaktır. “Sonraki Derse Hazırlık” çalışmasında yaptığınız araştırmanın sonuçlarını göz önünde bulundurarak ormanın korunması için çalışan kuruluşların birinde aktif olarak görev yaptığınızı düşününüz. Bu kuruluşun daha etkili olabilmesi için yapılması gerekenleri yazınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları KOZA Yayıncılık

Sonraki Derse Hazırlık

Güneş Sisteminde bulunan gezegen ve yıldızlar hakkında araştırma yapınız. Araştırma sonucunda edindiğiniz bilgi ve görselleri sınıfa getiriniz.
Cevap: 
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları KOZA Yayıncılık

Zeynep
Zeynep
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 50 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 96
7 ay önce yazdı
Ülkemizi ağaçlandırmalıyız. Ağaçlandırırsak daha temiz bir nefes alacağız. Daha temiz bir nefes daha yaşanabilir bir Türkiye olur. Ülkemizin geleceği ve sağlığı için ağaçlandırma yapmalıyız.
Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 269 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları