Betül

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 133-134-135. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu konu Betül tarafından 1 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 18 Kasım 2021, 0:18

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 133-134-135. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde ilkokul 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133-134 ve 135’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 132-133-134-135. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusu içerisinde Tema Değerlendirme Çalışmaları konusunu cevapladık.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 132-133-134-135. Cevapları Tema Değerlendirme Çalışmaları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 133 MEB Yayınları

(1, 2, 3 ve 4. soruları metne göre cevaplayınız.)

1. Wilson A. Bentley, çocukken ne yapmayı severmiş?
Cevap:  Kar tanelerini seyretmeyi çok severmiş.

2. Wilson A. Bentley, kar tanelerini nasıl incelermiş?
Cevap: Fotoğraf makinesiyle çeker sonra onları incelermiş.

3. Wilson A. Bentley, merakı sayesinde neyi keşfetmiş?
Cevap: Kar tanelerinin hiçbirinin şeklinin aynı olmadığını.

4. Wilson A. Bentley, niçin “Kar Tanesi Adam” diye anılmaya başlanmış?
Cevap: Kar şekillerinin hiçbirinin aynı olmadığını ortaya çıkardığı için.

5. Deyimlerin anlamlarını metinde geçtiği cümlelerden hareketle yazınız.
Cevap: 

Tarihe geçmek: İsmi tarihe yazıldı.

Tespit etmek:  Bir durumu kanıtlamak.


6. Cümlelerde “de” ve “ki” nin yazımını inceleyiniz. Doğru yazılanların başına “D” yanlış yazılanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(..D..) Hatta belki kar tanelerinin fotoğraflarınıda çekebilir.
(..D..) Onların da kar tanelerinin bu sırrını bilmelerini sağlayabilirsiniz.
(..Y..) Okulda ki çalışmaların da kar tanesi resimlerini kullanırdı.
(..D..) Haydi, siz de deneyin!
(..Y..) Ümit ediyorumki sizde kar tanelerini inceleyebilirsiniz.
(..D..) İyi ki kar yağdı.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 134 MEB Yayınları

7. Cümleleri anlam özellikleriyle eşleştiriniz.
Cevap:

(..1..) Çok çalıştığı için bilim insanı oldu.
(..2..) Öğrenciler bir bilim insanı gibi deney yaptılar.
(..3..) Bilim insanları doğadaki her şeyi incelerler: kayalar, ağaçlar, hayvanlar…
(..2..) Araştırma yaptığından o konuda bilgili.
(..3..) Matematik de müzik, resim ve heykel gibi bir sanattır.

8. Dilimize yabancı dillerden alınmış kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazarak cümlelerde kullanınız.

animasyon:  Canlandırma
Cümlem: Oyuncular rollerini çok güzel şekilde canlandırdılar.

e-mail:  Elektronik posta
Cümlem: Elektronik posta artık eskisi kadar çok kullanılmamaktadır.

online: Çevrimiçi
Cümlem: Mesajlaşırken çevrim içi olduğunu gördüm ve bana yazmamasına üzüldüm.

laptop: Dizüstü
Cümlem: Dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlara göre daha çok tercih edilmektedir.

disk:  Bellek
Cümlem: Bilgisayar alırken belleğine de bakmalıyız.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135 MEB Yayınları

9. Terim anlamlı kelimeleri ilgili olduğu alanla eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135 MEB Yayınları


10. Cümlelerde yay ayraç içlerine uygun ( ) noktalama işaretlerini koyunuz.

TÜBİTAK(‘ )ın çıkardığı dergiyi aldım(. )
Yağmur(‘ )un bulduğu kelime mu(- )cit diye heceleniyor(. )
17 Mayıs 2019(‘ )da sınıfça Bilim Fuarı(‘ )na gideceğiz(. )
İzmir(, )Ankara arasını yedi saatte gidiyor.


11. Cümlelerden hangisinde terim anlamlı kelime vardır?
Cevap: a. İnternet, dünyadaki tüm bilgisayarları birbirine bağlayan bir ağdır. 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 133-134-135. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2021-2022

İlkokul 4. sınıf öğrenciler için çok zorlu bir sınıftır çünkü, öğrenciler bu dönemlerde ilkokulun son sınıfını görmektedirler. İlkokuldan sonra görecekleri olan ortaokul öğrenimi ilkokuldan farklı olacaktır. İlkokulda gördükleri basit dersler kat ve kat zorlaşacak ve alanında uzman branş öğretmenler tarafından eğitileceklerdir. Bu nedenle öğrencilerimizin temelinin sorunsuz olması gerekir. Bu temel 4. Sınıfta da geçerlidir. 4. Sınıf kitaplarında hata yapmamalı ve varsa düzeltmelidir. 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevaplarıda bunlara dahildir. “4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 133-134-135. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2021-2022 konusu içerisinde bizde bu ihtiyacı karşıladık.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 361 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları