Enes Bakır

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 133-134-135-136. Sayfa Cevapları – KOZA Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 3 ay önce açıldı ve 2 Cevap verildi.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 4 ay önce
Konu Sayısı: 140
Yanıt Sayısı: 0
15 Kasım 2019, 9:51

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 133-134-135-136. Cevapları | Tema Değerlendirme Çalışmaları Etkinliği

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları KOZA Yayıncılık

1.Şiirde ülkemizin hangi özelliğinden söz edilmemektedir?
Cevap: B şıkkıdır.


2. Şair, şiirin son dörtlüğünde halkımızın hangi özelliğini vurgulamak istemiştir?
Cevap: C şıkkıdır.



3. Şiirin ana duygusunu en iyi yansıtan seçenek hangisidir?
Cevap: C şıkkıdır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları KOZA Yayıncılık

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde pekiştirme yoktur?
Cevap: D şıkkıdır.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlem işareti (!) yanlış kullanılmıştır?
Cevap: A şıkkıdır.


6. Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Geleneksel Türk müzik aletlerini işaretleyiniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları KOZA Yayıncılık


7. Cümleleri, aşağıdaki kelimelere uygun ekleri getirerek tamamlayınız.
Cevap:

  • fıkralar
  • Hıdırellez
  • Türküler
  • Zurna
  • bayraktır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları KOZA Yayıncılık

8. Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Bu cümlelerde “de”, “ki” bağlaçları ya da “-de” “-ki” ekleri doğru yazılmışsa cümlelerin sonundaki kutucuğa “D” yazınız. Bu bağlaç ve eklerin yanlış yazıldığı cümlelerin sonundaki kutucuklara “Y” yazınız.

  1. Y
  2. D
  3. Y
  4. D
  5. Y
  6. D


9. “Millî Kültürümüz” temasında en sevdiğiniz metin hangisidir? Neden? Aşağıya açıklayarak yazınız.
Cevap: “Millî Kültürümüz” temasında en sevdiğim metin Bayrak metnidir. Nedeni bizim ülkemizin bayrağını anlatmasıdır.


10. “Millî Kültürümüz” temasındaki yazma sürecinde uyduğunuz kuralları maddeler hâlinde yazınız.
Cevap: Millî Kültürümüz” temasındaki yazma sürecinde yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine uydum.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları KOZA Yayıncılık

12. Aşağıdaki bilgileri “Millî Kültürümüz” temasında okuduğunuz bir metne göre tamamlayınız.

Metnin adı: BAYRAK
Yazarı: Melisa GÜRPINAR
Konusu: Bayrağımızın Önemi
Ana fikri ve ana duygusu: Bayrağımızın bizde bıraktığı duygular
Metinde geçen olay veya olaylar: Bayrağın etkileri
Varsa kahramanları: Kahramanı yoktur.



Sonraki Derse Hazırlık

Ormanların ve toprağın korunmasında faaliyet gösteren kuruluşları ve bu konuda hazırlanmış afişleri araştırınız. Araştırma sonucunda edindiğiniz bilgileri özetleyerek defterinize yazınız.
Cevap: Ormanların ve toprağın korunmasında TEMA, Orman İşleri Genel Müdürlüğü gibi bir çok kurum ve kuruluş faaliyet göstermektedir.

Ali
Ali
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 50 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 95
4 ay önce yazdı
Tema Değerlendirme Çalışmalarındaki soru cevaplarının hepsi doğru cevaplanmış. Kesinlikle bu siteye güvenilebilir. Ödev bittikten sonra girip bu siteye ödevlerimi güven ve rahat içerisinde inceleyebilirim.
SMNRSS
SMNRSS
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 50 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 95
1 ay önce yazdı
harika olmuş genellikle birsürü siteye bakarım ama gerek kalmadı çünkü kitapcevaplari sitesi çok güvenilir bir site!!!!!!!
Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 238 Konu
  • 96 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları