Betül

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 120-121-122-123-124. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

Bu konu Betül tarafından 3 gün önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 88
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 24 Kasım 2021, 14:31

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 120-121-122-123-124. Cevapları Yokuş


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 120 Özgün Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

2. Şiirlerin okuyanlar veya dinleyenler üzerindeki etkileri hakkında arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Şiir okuyan insanlar duygularını yaşayarak okurlar ve dinleyenlere bu hisleri hissettirirler. İnsanlar şiirde kendilerine ait bir şeyler bulurlar ve o duyguyu sonuna kadar yaşarlar.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 121 Özgün Yayınları

Şiirde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamını önce tahmin ediniz. Sonra bunların anlamını sözlükten bulup yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 121 Özgün Yayınları


a. Şiire göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Şiirin başlığı nedir?
Cevap: Şiirin başlığı Yokuş’tur.

2. Şiirin şairi kimdir?
Cevap: Ziya Osman Saba şiirin şairidir.

3. Şiir kaç kıtadır?
Cevap:  Şiir 5 kıtadır.

4. Şiir kaç dizedir?
Cevap: Şiir 20 dizedir.

5. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: Şiirin ana duygusu birlik ve beraberliktir.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 122 Özgün Yayınları

Şiirin görselinin, şiirde anlatılanlara nasıl bir katkı sağladığını açıklayınız.
Cevap: Şiirde geçen her şey görselle birlikte gözümüzde bire bir canlandı.

a. Şairin, şiirde kime seslendiğini aşağıya yazınız.
Cevap: Şair şiirde karşısına çıkan insanların hepsine, herkese seslenmektedir.

b. Şairin son dörtlükte ne anlatmak istediğini açıklayınız.
Cevap: Şair son dörtlüğünde mesleğimiz, ünvanımız ne olursa olsun hepimizin aynı olduğunu anlatmak istemiştir.

Sınıfta, www.eba.gov.tr genel ağ adresinden “İstanbul İl Tanıtım Filmi”ni izleyiniz. İzlediğiniz filmle ilgili görüşlerinizi aşağıya kısaca yazınız.
Cevap:  İstanbul ili Türkiye’nin en güzel şehri, metropolüdür.Tüm medeniyetlerin buluştuğu, bilimin, sosyalliğin, kültürün  en çok geliştiği yerdir. Tarihiyle, gökdelenleriyle, modern yapılarıyla insanları muazzam bir şölen sunuyor. 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 123 Özgün Yayınları

Soru: Televizyon programlarının içeriği konusunda izleyicileri bilgilendiren aşağıdaki akıllı işaretleri anlamlarıyla eşleştiriniz. Eşleştiremediğiniz akıllı işaretin anlamını boş kutucuğa yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 123 Özgün Yayınları

Aşağıdaki elektronik postayı okuyup soruları cevaplayınız.

1. Elektronik posta kim tarafından gönderilmiştir?
Cevap:  [email protected]………………….tarafından gönderilmiştir.

2. Mesaj kime yazılmıştır?
Cevap: [email protected]…………………. kişisine yazılmıştır.

3. Mesajın içeriğine göre konu kutucuğuna ne yazılmalıdır?
Cevap: Şiir okuma yarışması tebrik mesajı.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 124 Özgün Yayınları

a. Aşağıya, günlük yaşantıyla ilgili duygularınızı dile getiren bir sosyal medya mesajı yazınız.
Cevap: Bugün günlerden sınav. Başarılar…

b. “Yazdığınız mesajı paylaşabileceğiniz sosyal medya ortamları hangileridir? Bu ortamlarda kullanabileceğiniz “emoji” adı verilen görseller nelerdir?” sorularının yanıtları hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap: Twitter, İnstagram, Whatsapp, Facebook, gibi sosyal medya ortamlarıdır. 

c. Görseldeki genel ağ sitesini inceleyip bu sitenin amacı ve hedef kitlesi hakkında arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap:  Genel ağ sitesini incelediğimde sitenin amacı okula gelmeye engeli bulunan kişilerin uzaktan eğitim alabilmeleridir.

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Ebru sanatının nasıl yapıldığı ile ilgili araştırma yapınız.
Cevap: Özel boyaları olan, farklı farklı desenlerin uygulanabilmesi için farklı teknikleri olan, ruh haline göre yapılan bir sanattır.

2. Dergi ve gazetelerden ebru sanatına ait görseller derleyip sınıfa getiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 124 Özgün Yayınları (1)

Konuya Bir Cevap Yazın

2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 364 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları