Betül

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 111-112-113-114-115. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

Bu konu Betül tarafından 2 gün önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 86
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 22 Kasım 2021, 15:59

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 111-112-113-114-115. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği ve içerisinde Aziz Sancar başlıklı metnin bulunduğu ve içerisinde çeşitli dil bilgisi kazanımlarınında yer aldığı 4. sınıf türkçe ders kitabı cevapları sayfa 111-112-113-114-115‘in cevaplarını paylaştık. Eksik veyahut hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 111-112-113-114-115. Cevapları Aziz Sancar


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 111 Özgün Yayınları

Ülkemizi yurt dışında temsil eden bir bilim insanı hakkında yaptığınız araştırmadan elde ettiğiniz bilgileri sınıf arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap:
Oktay Sinanoğlu 
-Kimya
-Moleküler
-Biyofizik
-Biyokimya
-Matematik

Dinlediğiniz metinde sizi en çok etkileyen bölümü sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:  Dinlediğim metinde beni en çok etkileyen bölümü çiftçilikle uğraşan bir babanın çocuklarına okumasını öğütlemesi ve o çocuklardan birinin önemli bir bilim insanı olmasıdır.

Metinle ilgili aşağıdaki soruları sözlü olarak cevaplayınız.
1. Aziz Sancar’ın çocukluğu ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Metinden örnekler vererek açıklayınız
Cevap: Aziz Sancar babadan ilgi gören, üzerine düşülen güzel bir çocukluk geçirmiştir.

2. Aziz Sancar neden Ankara’ya ağabeyinin yanına gitmiş?
Cevap: Eğitim için ağabeyi Aziz Sancar’ı yanına almıştır

3. Aziz Sancar’ın en büyük ideali neymiş?
Cevap:  Türk milletine yararda bulunmak en büyük idealiymiş.

4. Metne göre Aziz Sancar’ın en belirgin karakteristik özelliği nedir?
Cevap: Hırslı ve çalışkan  bir karakteri vardır.

5. Aziz Sancar hangi büyük ödülü kazanmıştır?
Cevap: Nobel Kimya ödülünü kazanmıştır.

6. Aziz Sancar’ı diğer bilim adamlarından farklı kılan ve milletçe onu bu kadar sevmemizi sağlayan unsurlar nelerdir?
Cevap:  Aziz Sancar’ı diğer bilim adamlarından farklı kılan ve milletçe onu bu kadar sevmemizi sağlayan unsur küçüklükten beri tek derdinin Türk milletine yararlı olmak  istemesi ve parada pulda gözünün olmamasıdır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 112 Özgün Yayınları

Metnin konusunu ve ana düşüncesini aşağıya yazınız.

Metnin konusu: Aziz Sancar’ın başarıya giden yolu.

Metnin ana düşüncesi: Metnin ana düşüncesi başarıya giden yolun azimden, kararlılıktan, çalışkanlıktan  ve hırstan geçmesidir.

a. Aziz Sancar’ın tıp alanındaki çalışmalarını metinden yola çıkarak aşağıya yazınız.
Cevap: 

-DNA onarımı
-Hücre dizilimi
-Kanser tedavisi 

b. Metinden yola çıkarak Aziz Sancar’ın hangi özelliğini kendinize örnek aldığınızı açıklayan kısa bir metin yazınız.
Cevap: Aziz Sancar’ın vatanı için azimle, hırsla çalışmasını örnek aldım. Bu güzel vatan için herkes elinden geleni yapmalıdır. Bu vatanı güzelleştiren bizleriz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 113 Özgün Yayınları

a. Kendinizi Aziz Sancar’ın yerine koyunuz. Bilim alanında en önemli ödüllerden biri olan Nobel Ödülü’nü almışsınız. Ödül töreninde nasıl bir konuşma yapardınız? Aşağıya kısaca yazınız.
Cevap: Öncelikle hepiniz bu değerli günde burada olduğunuz için tek tek teşekkür ederim. Ben bir Türküm ve bu ödülü vatanım adına alıyorum. Ben tüm başarılarımı vatanıma olan sevgime borçluyum. Hayatımın sonuna kadar vatanım için insanlık için çalışacağım ve benim yolumdan gelen gençlerin hepsine elimi uzatacağım.  Bu ödülü bana layık gördüğünüz için hepinize  teşekkür ederim .

Aşağıdaki sonuçların nedenini belirten cümleler yazınız.
Cevap:

Sonuç: Aziz Sancar dünya çapında bir bilim insanı olmuştu.
Neden: Çünkü dünya çapında çalışmalar yapmıştır ve bir çok konuda başarılı olmuştur.

Sonuç: Bu idealist düşünce üzerine kurduğu vakıf, Amerika Birleşik Devletleri’nde okuyan Türk öğrencilere yardım edecekti.
Neden: Kendisi öğrenciyken çok sıkıntı çektiği için kendisi gibi Türk öğrencilere yardım edecektir.

Sonuç: 1963 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine başladı.
Neden: Çünkü ülkesine yararlı bir doktor olmak istiyordu.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 114 Özgün Yayınları

Metinde geçen aşağıdaki cümleler hakkında arkadaşlarınızla tartışınız. Vatanı ve milleti için çok çalışmak neden önemlidir, açıklayınız.
Cevap: “Vatanım ve Türk milleti için çalışacağım!” diye söz vermişti kendisine. 
Vatanı ve Türk Milleti için çalışmak bir onurdur. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği vatanımızı güzelliklerle donatmalı ve yüceltmeliyiz. Bu vatan bizlerle güzel, bizlerle var.Nasıl ki evde herkesin bir sorumluluğumuz var, ülkemize karşıda sorumluluklarımız vardır. Bu sorumlulukları en güzel şekilde yerine getirmek bizlerin boynunun borcudur.

Aşağıdaki görsellerden yararlanarak bulmacayı çözünüz.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 114 Özgün Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115 Özgün Yayınları

a. Sizce Aziz Sancar’ın Nobel Ödülü’nü aldığı 2015 yılından sonra hangi gelişmeler yaşanmış olabilir? Aşağıya tahminlerinizi içeren bir paragraf yazınız.
Cevap: Bir Türk olmasından kaynaklı olarak tüm dünyada Bir Türkün başarısından bahsedilmiştir, kitaplara konu olmuştur, birçok gence ilham olmuştur. Aldığı ödüllü Türk milletini gururlandırmıştır.

c. Yazdığınız paragrafın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz. Aşağıya paragrafı destekleyen bir resim çiziniz.
Cevap: Zafer Türklerin

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 115 Özgün Yayınları


4. Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 111-112-113-114-115‘in cevapları paylaşıldı. Bu sayfalar içerisinde Aziz Sancar metnine ait etkinlikler bulunmaktadır. Eksik veyahut hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 362 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları