Enes Bakır

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 104-105-106. Sayfa Cevapları – KOZA Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 8 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
26 Kasım 2019, 8:25

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı KOZA Yayıncılık Sayfa 104-105-106. Cevapları | Tema Değerlendirme Çalışmaları Etkinliği

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104 Cevapları KOZA Yayıncılık 

1 – 7. soruları metne göre cevaplayınız.

1.  Aşağıdakilerden hangisi metnin konusudur?
Cevap: A şıkkıdır.


2. Yazar, insan dışında pek çok varlık arasında da bir dostluk olduğunu belirtiyor. Aşağıdaki hangi iki varlık metinde geçmemektedir?
Cevap: D şıkkıdır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları KOZA Yayıncılık 

3. Aşağıdakilerden hangisi metinde geçen bir dostluk türü değildir?
Cevap: A şıkkıdır.


4. Yazar, metinde en çok sözünü ettiği hangi dostluk türünü eleştiriyor?
Cevap: B şıkkıdır.


5. Metinde geçen gerçek, terim ve mecaz anlamlı kelimelere üçer örnek yazınız.
Cevap:
Gerçek: Güneş, Deniz, Gölge
Mecaz: Ayak, Asık, Ağır
Terim: Makine, Ahşap, Telefon


6.Metinden aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını yazarak bulduğunuz kelimeleri birer cümlede kullanınız.
Cevap: 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 105 Cevapları KOZA Yayıncılık 


7. Metinden alınan “Pazar ağır bir gündür, pazartesi hızlı bir gün.” cümlesinde altı çizili kelimelerin zıt anlamlılarını yazınız. Bu kelimeleri birer cümlede kullanınız.
Cevap: Ağır: hafif, Hızlı: yavaş
Kardeşim çok hafif.
Arabayla yavaş yavaş gidiyordu.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları KOZA Yayıncılık 

8. Aşağıda yanlış yazılan “de, da” ve “ki”leri belirleyiniz. Doğru yazılanların sonuna (D), yanlış yazılanların sonuna da (Y) yazınız

  1. D
  2. Y
  3. Y
  4. D
  5. Y
  6. D
  7. Y
  8. D
  9. D
  10. D

9. “Erdemler” temasında en beğendiğiniz metin hangisidir? Bu metni neden beğendiğinizi aşağıya yazınız.
Cevap: Leylek  ile Tilki metnini çok beğendim. Çünkü gayet akıcı güzel bir hikaye anlatılıyor.


10. Hüseyin, sınıfta “sevginin önemi” konusunda bir konuşma yapacaktır. Hüseyin’e konuşmasında değinmesi gereken konular için önerilerde bulununuz. Bu önerilerde bulunma nedenlerinizi açıklayınız.
Cevap: Aile sevgisi hakkında konuşma yapabilir. Aile sevgisi gerçektir ve en güzel sevgidir.


Sonraki Derse Hazırlık

Nasrettin Hoca fıkralarını araştırınız. Bu fıkralardan daha önce hiç duymadığınız birini defterinize yazınız.
Cevap: 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları KOZA Yayıncılık 

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları