Enes Bakır

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 70. Sayfa Cevapları – Cem Ofset Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 8 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 10 ay önce
Konu Sayısı: 179
Yanıt Sayısı: 0
11 Aralık 2019, 6:35

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cem Ofset Yayıncılık Sayfa 70. Cevapları | Değerlendirme Çalışması

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.

4. Sınıf Trafik Güvenliği  Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları CEM OFSET Yayıncılık

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında görüşme nasıl yapılmalı ve görevliye ne tür bilgiler verilmelidir?
Cevap: Sakin olunmalı panik olunmamalıdır. Açık adres ve olayı sakin bir şekilde anlatmamız gerekir.


2. 112 dışında acil durumlarda aranabilecek numaralar nelerdir?
Cevap: 115-156 güvenlik durumlarında, 110 yangın anında


3. Araçlarda ilk yardım çantası bulundurmak zorunlu mudur? Neden?
Cevap: Evet zorunludur. Herhangi bir kaza anında ilk yardım yapılabilmesi içindir


4. Sıyrık, bere, çürük, ezik vb. hafif yaralanmalarda yapılması gereken ilk yardım uygulamaları nelerdir? Sırasıyla söyleyiniz.
Cevap: Yara temizlenmelidir ve merhem sürülmelidir.


5. İlk yardım uygulamalarında doğru müdahalenin önemi nedir?
Cevap: Yaralının hayatına mal olabilecek bir durumu atlatmasına yardımcı olunabilir.


B. Aşağıdaki ifadelerde doğrulara (D), yanlışlara (Y) yazınız.

  1. D
  2. Y
  3. D
  4. D
  5. Y
  6. Y
  7. D
  8. Y

C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
1. Aşağıda verilen acil durum numaralarından hangisi yanlıştır?
Cevap: B şıkkıdır.


2. 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında yukarıdaki bilgilerden hangileri verilmelidir?
Cevap: D şıkkıdır.


3. Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: C şıkkıdır.


4. Aşağıdakilerden hangisi ilk yardım çantasında bulunmaz?
Cevap: A şıkkıdır.


5. Aşağıdaki araçlardan hangisinin geçiş üstünlüğü yoktur?
Cevap: B şıkkıdır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 278 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları