Enes Bakır

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları – Cem Ofset Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 8 ay önce açıldı ve 1 Cevap verildi.
Enes Bakır
Enes Bakır
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 9 ay önce
Konu Sayısı: 173
Yanıt Sayısı: 0
20 Kasım 2019, 6:53

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cem Ofset Yayıncılık Sayfa 56-57. Cevapları | DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

Konu içerisinde yer alan mavi renkli orta başlıklar sayfaları göstermektedir. Kırmızı yazılar soruları, yeşil yazılar ise soruların cevaplarını gösterir.

4. Sınıf Trafik Güvenliği  Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları CEM OFSET Yayıncılık

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Trafiğin insan yaşamındaki yerini örneklerle açıklayınız.
Cevap: Trafik sayesinde bir yerden bir yere seyahat ederken rahat edebiliyoruz. 


2. Trafik işaret ve levhalarının şekilleri neden farklıdır?
Cevap: Bazı levhalar yasakları gösterirken bazı levhalar ise o ortamda ne yapabileceğimizi göstermektedir bu nedenle levhaların şekilleri ve renkleri farklıdır.


3. Yaya kaldırımı olmayan yollarda uyulması gereken kurallar nelerdir?
Cevap: Yolun sağından kenardan yürümemiz gerekmektedir.


4. Güvenli bir yolda olması gereken özellikler nelerdir?
Cevap: Yayaların geçmesi için yaya geçidi, trafik düzeni için trafik ışıkları,uyarı levhaları olması gerekmektedir.


5. Taşıt trafiğine kapalı oyun alanlarında bisiklet, kaykay, scooter, paten vb. kullanırken alınacak güvenlik tedbirleri nelerdir?
Cevap: Kask takmak, dizlik takmak gibi tedbirler almalıyız.


6. Trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlar nelerdir?
Cevap: Ambulans,İtfaiye,polis geçiş üstünlüğü olan araçlardandır.


7. Toplu taşıma araçlarını kullanmanın çevre kirliliğini önlemeye yönelik katkıları nelerdir?
Cevap: Fazla araç kullanılmayıp çevre kirliliği önleniyor.


8. Trafik kazalarının nedenleri nelerdir?
Cevap: Kurallara uymama, dikkatsizlik gibi nedenlerden dolayı kazalar meydana gelir.


9. Emniyet kemeri takmanın ve çocuk güvenlik koltuğu kullanmanın önemi nedir?
Cevap: Emniyet kemeri kaza anında bizi korur. Çocuk koltuğu ise çocuklar ın güvenli seyahati için önemlidir.


10. Üzeri açık taşıtlarda veya yük üzerinde yolculuk yapmanın sakıncaları nelerdir?
Cevap: Düşme tehlikesi olduğundan dolayı tehlikelidir.


11. Trafik kurallarına uyulmadığında ne tür ekonomik kayıplar yaşanabilir?
Cevap: Trafik kurallarına uymadığımız zaman trafik cezası yeriz ve ya kaza yapabiliriz.


12. Trafikte hoşgörülü, saygılı ve sabırlı olmaya yönelik örnek olabilecek davranışlar neler olabilir?
Cevap: Trafik kurallarına uymak örnek davranışlardır.


B. Aşağıdaki ifadelerde doğrulara (D), yanlışlara (Y) yazınız.

(D) 1. Trafikte hoşgörülü, saygılı ve duyarlı olmak gerekir.
(Y) 2. Gidilecek yere en kısa yoldan gidildiğinde en güvenli yol tercih edilmiş olur.
(D) 3. Çocuk güvenlik koltukları yaş grupları ve kiloya uygun seçilmelidir.
(Y) 4. Okul taşıtlarında emniyet kemeri takmak zorunlu değildir.
(D) 5. Ulaşım araçları tercihi yapılırken varış süresi, güvenlik, ekonomiklik gibi özellikler göz önünde bulundurulur.
(Y) 6. Trafik işaret levhalarının hepsinin şekli aynıdır.
(D) 7. Işıklı trafik işaret cihazı ve trafik işaret levhalarını korumalıyız.
(Y) 8. Trafik polisinin trafiği yönlendirdiği kavşaklarda trafik ışıklarına göre hareket edilmelidir.
(D) 9. Yaya kaldırımı olmayan yollarda banketten yürümek gerekir.
(D) 10. Toplu taşıma araçlarına binerken sıra olmak gerekir.
(D) 11. Toplu taşıma araçlarında yüksek sesle konuşulmaz.
(D) 12. Özel aracımıza gösterdiğimiz özeni toplu taşıma araçlarına da göstermeliyiz.
(D) 13. Bakımsız yollar trafik kazalarına sebep olur.
(D) 14. Trafik kurallarının etkin şekilde uygulanması hepimizin görevidir.

4. Sınıf Trafik Güvenliği  Ders Kitabı Sayfa 57 Cevapları CEM OFSET Yayıncılık

C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Sorunun Cevabı D şıkkıdır.
2. Sorunun Cevabı A şıkkıdır.
3. Sorunun Cevabı C şıkkıdır.
4. Sorunun Cevabı D şıkkıdır.
5. Sorunun Cevabı C şıkkıdır.
6. Sorunun Cevabı B şıkkıdır.
7. Sorunun Cevabı C şıkkıdır.

Anonim
Anonim
Uzman Yazar
Üyelik Zamanı: 51 sene önce
Konu Sayısı: 0
Yanıt Sayısı: 96
9 ay önce yazdı
Ünite değerlendirmeyi ben evde kendi başıma yaptım. Daha sonra bu siteyi açarak cevaplarımı kontrol ettim. Basit bir yerde okuma hatası yüzünden hata yaptığımız fark ettim bu site sayesinde. Teşekkür ederim.
Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 273 Konu
  • 97 Cevap
  • Son Üye: Ahmet
Kitap Cevapları