Enes Bakır

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 196-197. Sayfa Cevapları – TUNA Yayıncılık

Bu konu Enes Bakır tarafından 1 sene önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Enes Bakır
Enes Bakır
BİNBAŞI
Üyelik Zamanı: 5 ay önce
Konu Sayısı: 181
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 18 Kasım 2021, 0:05

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı TUNA Yayıncılık Sayfa 196-197. Cevapları | 7. Neler Öğrendiniz?


4. Sınıf  Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları TUNA Yayıncılık

A. Aşağıda verilen cümleleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlar ile tamamlayınız.

1. Ülkemiz doğuda …İran… ile komşudur.
2. Ugroiskola …Macar… çocuklarının oynadığı oyunlardan biridir.
3. Başkenti Tokyo olan …Japonya… Asya kıtasının doğusunda yer alır.
4. Japon yemeklerinden …suşi … şerit hâlinde kesilmiş balıkların kurutulmuş yosuna sarılmasıyla hazırlanır.
5. Finlandiya’da gökyüzünün geceleri de güneşli olduğu döneme …ruska … denir.
6. Geleneksel Japon oyunlarından olan …go… kareli bir tahta üzerinde oynanır.
7. Türkiye’nin …Suriye… sınırı, en uzun kara sınırıdır.
8. Ülkeler dış ticaretlerini sınırlarındaki …gümrük…  kapıları üzerinden gerçekleştirir.


B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanlara Y yazınız.

(D) 1. İnsanların yemekleri ve beslenme şekilleri ülkelere göre farklılıklar gösterebilir.
(Y) 2. Türkmenistan, Türkiye’nin komşularından biridir.
(D) 3. Finlandiya, Avrupa kıtasında yer alan bir ülkedir.
(D) 4. Hazar petrolleri, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ile Akdeniz’e taşınmaktadır.
(Y) 5. Kimono, Hintlilere özgü geleneksel bir giysidir.
(Y) 6. Kapıkule, Kafkasya’ya açılan gümrük kapılarımızdan biridir.
(Y) 7. TİKA’nın amacı Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri geliştirmektir.
(D) 8. Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınır kapıları kapalı durumdadır.
(D) 9. Nahcivan Azerbaycan’a bağlı bir özerk cumhuriyettir.
(D) 10. Türkiye ile Gürcistan vatandaşlarının sınırdan karşılıklı geçişlerinde kimlik belgesi yeterli olmaktadır.

4. Sınıf  Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları TUNA Yayıncılık

C. Aşağıda komşularımız olan ülkeler ve gümrük kapılarımızdan bazıları verilmiştir. Verilenleri inceleyiniz ve her bir gümrük kapımızın başındaki kutucuğa ilgili olduğu komşu ülkenin numarasını yazınız.

 

4.-Sınıf-Sosyal-Bilgiler-TUNA-Yayınları-Sayfa-197-Ders-Kitabı-Cevapları

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi Türk Cumhuriyetlerinden biri değildir?
Cevap: A şıkkıdır.


2. Ülkelerle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D şıkkıdır.


3. Bu ülkenin en meşhur yemeği dana eti ve soğanla yapılan gulaştır.
Yukarıdaki sözü söyleyen biri aşağıdaki ülkelerden hangisini anlatmaktadır?
Cevap: C şıkkıdır.


4. Türkiye ile …………………………….. kendilerini iki devlet bir millet sözüyle ifade etmektedirler.
Verilen ifadedeki noktalı yere hangi ülkenin adı yazılmalıdır?
Cevap: A şıkkıdır.


5. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi aşağıda verilen Türk Cumhuriyetlerinden hangisinde bulunmaktadır?
Cevap: B şıkkıdır.

 

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Sizden ülkemiz ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik önerilerde bulunmanız istenseydi neler önerirdiniz?
Cevap: Türk Cumhuriyetleri arasındaki tek bir ana dil Türkiye Türkçesi olması için önerisinde bulunurdum.


2. Sizce ülkemizi diğer ülkelerden ayıran en farklı kültürel unsur hangisidir? Neden?
Cevap: En farklı kültür bence İskoçya’lılar olabilir. Çünkü  giyimleri çok farklı.


3. Farklı kültürlere saygı gösterilmediğinde ortaya çıkabilecek sonuçlar neler olabilir?
Cevap: Farklı kültürlere saygı gösterilmezse bizim kültürümüze de saygı gösteren olmaz. İnsanlar birbirleriyle düşman olurlar.

Konuya Bir Cevap Yazın

2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 361 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları