Betül

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 119-120. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları

Bu konu Betül tarafından 5 gün önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 hafta önce
Konu Sayısı: 65
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 13 Ekim 2021, 15:49

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 119-120. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 119 ve 120’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 119-120. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları konusunda Neler Öğrendiniz kısmındaki soruları cevapladık.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı TUNA Yayınları Sayfa 119-120. Cevapları 4. Neler Öğrendiniz


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 119 TUNA Yayınları

A. Aşağıda verilen ifadeleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlar ile tamamlayınız.
Cevap:

1. Projeksiyon aleti …eğitim… alanında kullanılan teknolojik bir araçtır.

2. Elektrik ampulü Edison…. tarafından icat edilmiştir.

3. Bilgisayarlar çevreye ….radyasyon…. yayan teknolojik ürünlerdir.

4. İnsanların hayatı kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını gidermek için yeni ürünler ortaya çıkarmasına icat… denir.

5. Hezarfen Ahmet Çelebi uçma… denemesiyle bilim tarihine geçmiştir.

6. Cırt cırt bantlar …pıtrak… dikenlerinden esinlenilerek icat edilmiştir.


B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 1. Tansiyon aleti sağlık alanında kullanılan teknolojik bir üründür.
(Y) 2. Uçağın ve trenin kullanım alanları aynıdır.
(Y) 3. Teknolojik ürünler tasarlayabilmek için mutlaka bilim insanı olmak gerekir.
(D) 4. Teknolojik icatlar tarih boyunca oluşan bilgi birikiminin sonucudur.
(D) 5. Teknolojik ürünler sayesinde hastalıkların tedavisi kolaylaşmıştır.
(Y) 6. Öğrenciler hayal güçlerini geliştirmek için sürekli televizyon izlemelidir.
(Y) 7. Gece ders çalışırken ışık, yüzümüze vuracak şekilde karşıdan gelmelidir.


C. Aşağıda bazı teknolojik ürünlerin adlarını ve bunların kullanım alanlarını görüyorsunuz. Kullanım alanlarını inceleyiniz ve her bir kullanım alanının numarasını ilişkili olduğunu düşündüğünüz ürünün kutucuğuna yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 119 TUNA Yayınları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 120 TUNA Yayınları

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisinin kullanım alanı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: A) Çamaşır makinesi

2. Buluş yapma sürecinde izlenecek aşamaların ilk basamağı aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?
Cevap: D) Reklam yapmak

3.Verilen haberleşme araçlarının zaman içindeki gelişim sürecine göre sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) III, IV, I, II

4. Geçmişte aylarca süren yolculukları günümüzde birkaç saate indiren teknolojik ürün aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Uçak

5. Aşağıdaki davranışlardan hangisi teknolojik ürünlerin yanlış kullanımına verilebilecek örneklerden biri olamaz?
Cevap: D) Yerlere çöp atmak

6. Aşağıda uzun süre bilgisayar başında oturan insanlarda ortaya çıkabilecek olumsuzluklar verilmiştir. Bu olumsuzluklardan hangisi diğerlerinden farklı niteliktedir?
Cevap: D) Sosyal ilişkiler kurmakta zorlanma


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Size göre başarılı bir mucitte bulunması gereken özellikler neler olmalıdır?
Cevap: Başarılı bir mucitte bulunması gereken özellikler merak, yeni şeyler icat etme isteği, bilime merakının olması ve araştırmayı sevmesi gibi özellikler olması gereklidir.

2. Sizce ilk hâlinden günümüze kadar en köklü değişime uğramış olan teknolojik ürün hangisidir? Neden?
Cevap: Arabadır. Çünkü ilk haliyle şimdiki hali arasında çok fark vardır.

3. Örnek mucit veya girişimcilerden hangisinin yerinde olmak isterdiniz? Neden?
Cevap: Ampulü icat eden Edison’un yerinde olmak isterdim çünkü  çok güzel bir icat bulmuştur.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 119-120. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları 2021-2022

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 114-115-116-117-118. Sayfa Cevapları TUNA Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 345 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları