Betül

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 76-77-78-79-80. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

Bu konu Betül tarafından 4 gün önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 hafta önce
Konu Sayısı: 65
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 14 Ekim 2021, 11:49

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 76-77-78-79-80. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları” 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda ortaokula adım atmak üzere olan 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Matematik Ders Kİtabı Sayfa 76-77-78-79 ve 80’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaşmış bulunuyoruz. 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 76-77-78-79-80. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları konusunda Çarpma İşleminin Sonucunu Bulma ve bir takım farklı matematik konularının cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı olabileceğini düşündüğünüz kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sevgi Yayınları Sayfa 78-79. Cevapları Çarpma İşleminin Sonucunu Tahmin Etme


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 Sevgi Yayınları

Yukarıdaki abaküsleri inceleyiniz.

Bir abaküsün bir sırasında kaç tane boncuk olduğunu söyleyiniz.
Cevap: 10 boncuk vardır.

Bir abaküsün 7 sırasında toplam kaç boncuk olduğunu zihinden bulunuz.
Cevap: 70 boncuk vardır.

İki abaküsün toplam 14 sırasında kaç boncuk olduğunu zihinden bulunuz.
Cevap: 140 boncuk vardır.

İki abaküste kaç boncuk olduğunu zihinden bulunuz.
Cevap: 200 boncuk vardır

Zihinden işlem yaparken izlediğiniz yolları açıklayınız.
Cevap: Zihinden işlem yaparken sayıyı yazıp sonuna ne kadar 0 varsa o kadar sıfır koyuyoruz.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77 Sevgi Yayınları

Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
3 x 10 =30
5 x 10 =50
4 x 100 =400
2 x 100 =200
6 x 1 000 =6000
8 x 1 000 =8000
37 x 10 =370
75 x 10 =750
40 x 100 = 400
89 x 100 =8900
51 x 1 000 =51000
80 x 1 000 = 80000
762 x 10 =7620
900 x 10 = 9000
263 x 100 = 26300
560 x 100 = 56000
409 x 1 000 =409000
277 x 1 000 =277000

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 78 Sevgi Yayınları

Biri bir, diğeri iki basamaklı birer doğal sayı belirleyiniz.
Cevap:  9, 20

Belirlediğiniz sayıların çarpımını tahmin ediniz.
Cevap: 180

Belirlediğiniz sayılarla çarpma işlemi yapınız. Bulduğunuz çarpım ile tahmininizi karşılaştırınız.
Cevap: 9×20=180

Yaptığınız çalışmaları açıklayınız.
Cevap: 9 ile 2  çarpıp sonuna bir 0 koydum.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 79 Sevgi Yayınları

Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Sonra işlemleri yaparak bulduğunuz sonuçlar ile tahminlerinizi karşılaştırınız
22×6=132
39×9=351
72×7=504
34×8=272
93×6=558
81×5=405

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 80 Sevgi Yayınları

Yandaki verilerden yararlanarak bir problem kuralım.
Cevap: Oyuncak kamyonun fiyatı 73, bebeğin fiyatı 39 tl’dir. Bu oyuncaklardan 20’şer tane satıldığına göre ne kadar para birikmiştir?

Bir oyuncak mağazasındaki kamyonun fiyatı 73 TL, bebeğin fiyatı 39 TL’dir. Bu oyuncaklardan on ikişer tane satıldığında kaç Türk lirası elde edilir? Bu problemi siz defterinize çözünüz.
Cevap: (73×12)+(39×12)=876+468=1344 Türk lirası elde edilir.


Aşağıdaki problemleri defterinize çözünüz.

1. Mustafa 12 yaşındadır. Annesinin yaşı, Mustafa’nın yaşının 3 katından 7 yaş fazladır. Mustafa’nın annesi kaç yaşındadır?
Cevap:(12×3)+7=43 yaşındadır.


2. Zeliha’nın 2 pul defterinde toplam 598 pul vardır. Defterlerden biri 32 sayfa ve her sayfada 12 pul olduğuna göre diğer defterde kaç pul vardır?
Cevap: 32×12=384    598-384=214 pul vardır.


3. Ahmet Bey, fiyatları 764 TL olan takım elbiselerden 2 tane aldı. Satıcıya 1 600 TL veren Ahmet Bey, kaç Türk lirası para üstü almıştır?
Cevap:764×2=1528   1600-1528=72 Türk lirası para üstü almıştır.


4. Bir okul kantininde her birinde 24 silgi bulunan kutulardan 8 kutu vardı. Silgilerin 14’ü pazartesi, 23’ü salı ve 17’si de çarşamba günü satıldı. Kantinde kaç tane silgi kalmıştır?
Cevap: 24×8=192  192-14-23-17=138 tane silgi kalmıştır.


5. Selim, bayramdaki geçit törenine hazırlanmak için arkadaşları ile yürüyüş provaları yapmaktadır. Öğrenciler sıralandığında Selim bulunduğu sıranın en sağındadır. Selim’in önünde 5 sıra, arkasında 6 sıra ve sol tarafında 3 kişi vardır. Yürüyüşe katılan öğrenci sayısı kaçtır?
Cevap: 12×3=36


6. Yandaki verilerden yararlanarak içinde çarpma işlemi de olan bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi defterinize çözünüz.

Cevap: Mehtap arkadaşlarıyla kafeye gittiğinde sipariş vermişlerdi. Ayşe 68 tl’lik kakaolu pasta, Mehtap 68 tl’lik pasta, Sinem 6 tl’lik suffle ve Zülal 5 tl’lik salep söylemiştir. Mehtap gil çıkışta ne kadar hesap ödemişlerdir?


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 76-77-78-79-80. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları” 2021-2022

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 76-77-78-79-80. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları konusunda öğrencilerimiz aradığı cevapları bu konu içerisinde bulabilirler. Cevaplarını bulamadıkları durumda bizlere Yorumlar kısmından yazarak bu durumu bildirebilirler. Bu durumu bildirdikten sonra www.forumsinif.com www.turkcederskitabi.com veya www.forumderscevaplari.com internet sitelerini ziyaret ederek ders kitabı cevapları ihtiyaçlarını giderebilirler. Bu siteler Kitap Cevapları sitesi tarafından desteklenip referans gösterilen internet siteleridir.

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 69-70-71-75. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 345 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları