Betül

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

Bu konu Betül tarafından 1 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 2 ay önce
Konu Sayısı: 85
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 18 Kasım 2021, 1:16

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları” 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 105-106-107 ve 108’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları konusunda 3. Ünite Değerlendirme Sorularını cevapladık.

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sevgi Yayınları Sayfa 105-106-107-108. Cevapları 3. Ünite Değerlendirme Soruları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 105 Sevgi Yayınları

1. Bir üretici, bahçesinden topladığı limonları her birinde 12 limon olacak şekilde 360 fileye koydu. Üreticinin bahçesinden topladığı limonların sayısı kaçtır?
Cevap: 360×12=4320 limon toplamıştır.

2. Aşağıdaki işlemlerden hangisi yandaki yapıyı oluşturan birim küplerin sayısını vermez?
Cevap: D. 4 x (3 + 2)


3. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.
Cevap:

(Y) Bir doğal sayıyı kısa yoldan 50 ile çarparken bu doğal sayıyı 4’e böler, bulduğumuz bölümü 100 ile çarparız.

(D) Üç doğal sayı ile yapılan çarpma işleminde, sayıların birbirleriyle çarpılma sırasının değişmesi çarpımı değiştirmez.

(Y) Bir doğal sayıyı 100 ile zihinden çarparken bu sayının sağına üç 0 ekleyerek çarpımı söyleriz.

(D) Bir doğal sayıyı 1 000 ile çarparken bu sayının sağına üç tane 0 ekleriz.


4. Aşağıdaki işlemleri kısa yoldan yapınız.

18 x 10 =180
168 x 100 =16800
9 x 1 000 =9000
24 x 80 =1920
72 x 600 =43200
14 x 5 000 =70000
46 x 5 = 230
68 x 25 = 1700
44 x 50 =2200


5. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.

73 x 10 =730
128 x 10 =1280
64 x 100 =6400
542 x 100 =54200
57 x 1 000 =57000
84 x 1 000 =84000

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 106 Sevgi Yayınları

6. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Sonra işlemleri yaparak bulduğunuz sonuçlar ile tahminlerinizi karşılaştırınız.
Cevap:
38×3=114
21×4=84
68÷5=13 KALAN 3
628÷15=41 KALAN 13


7. Mesut Bey, 18 TL’ye diş macunu ve tanesi 12 TL olan diş fırçasından 4 tane aldı. Satıcıya 70 TL veren Mesut Bey, kaç Türk lirası para üstü almıştır?
Cevap: B. 4


8. 476 ÷ 34 işlemindeki bölümün basamak sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 2


9. Mehmet Bey, tarlasından topladığı 800 kg patatesi her birinde 25 kg patates olacak şekilde çuvallara doldurdu. Bu iş için kaç tane çuval kullanılmıştır?
Cevap: A. 32 


10. Bir manav, kilogramı 8 TL’den sattığı muzlardan 2 760 TL elde etti. Manav kaç kilogram muz satmıştır?10. Bir manav, kilogramı 8 TL’den sattığı muzlardan 2 760 TL elde etti. Manav kaç kilogram muz satmıştır?
Cevap: C. 345

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 107 Sevgi Yayınları

11. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız.
Cevap:
2 800 ÷ 10 =280
2 600 ÷ 100 =26
8 000 ÷ 1 000 = 8
84 600 ÷ 10 = 8460
49 000 ÷ 100 =490
54 000 ÷ 1 000 = 54


12. Aşağıdaki işlemlerde noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 107  Sevgi Yayınları


13. Esma Hanım, 400 TL ile alışverişe çıktı. 124 TL’ye ayakkabı aldı. Geriye kalan parası ile fiyatları aynı olan farklı renkteki eteklerden 3 tane aldı. Bir eteğin fiyatı kaç Türk lirasıdır?
Cevap: D. 92


14. ■ ÷ 5 = 24 ÷ 3 eşitliğinin doğru olması için ■ yerine hangi sayı yazılmalıdır?
Cevap: C. 40


15. Aşağıdakilerden hangisi yapılırsa 40 – 12 ≠ 6 x 5 ifadesindeki matematiksel ifadeler birbirine eşit olur?
Cevap: B. 6 x 5 ifadesinden 2 çıkarılırsa

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108 Sevgi Yayınları

16. Bir bölme işleminde bölüm 16, bölen 15 ve kalan 7’dir. Bu işlemdeki bölünen aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 247


17. İki çarpanlı bir çarpma işleminde çarpım 912, çarpanlardan biri 24’tür. Bu işlemdeki diğer çarpan aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 38


18. 14 x 17 = ▲ ÷ 2 eşitliğinin doğru olması için ▲ yerine hangi sayı yazılmalıdır?
Cevap: A. 476


19. Aşağıdaki işlemlerin sonuçları kutularda verilmiştir. Bu işlemleri sonuçları ile eşleyiniz.
Cevap:

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları


20. Bir bölme işleminde bölünen 863 ve bölen 7 ise bölüm ile kalan aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. Bölüm: 123 Kalan: 2

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları” 2021-2022

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları” 2021-2022 konusu içerisinde ortaokula adım atmak üzere olan 4. Sınıf öğrencilerimizin en önemli ders kitapları arasında bulunan 4. Sınıf Matematik kitabının Ders Kitabı Cevaplarını paylaşmış bulunuyoruz. “4. Sınıf Matematik Ders Kitabı 105-106-107-108. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları” konusu gibi sitemiz içerisinde pek çok ders kitabı cevabı bulunmaktadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 361 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları