Betül

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 92-94-95-96-97-98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Bu konu Betül tarafından 3 gün önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 1 hafta önce
Konu Sayısı: 52
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 12 Ekim 2021, 9:43

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 92-94-95-96-97-98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin okul hayatlarında ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 92-93-94-95-96-97 ve 98’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 92-94-95-96-97-98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Kuvvetin Şekil Değiştirici Etkisini cevapladık.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 93-94-95-96-97-98. Cevapları Kuvvetin Şekil Değiştirici Etkisi


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92 MEB Yayınları

DÜŞÜNELİM, YAZALIM, PAYLAŞALIM

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92 MEB Yayınları

1. Hangi durumda oyuncak arabanın hızlandığını gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Arkasından ittiğimizde araba hızlanır çünkü itme kuvveti uyguladık.

2. Hangi durumda oyuncak arabanın yavaşladığını gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Hareket halindeyken arabaya  karşıdan uygulanan kuvvet arabayı yavaşlatır. 

3. Hangi durumda oyuncak arabanın durduğunu gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Arabanın karşı  tarafından uygulanan hareketle araba durdu.

4. Hangi durumda oyuncak arabanın yön değiştirdiğini gözlemlediniz? Neden?
Cevap: Arabanın yan tarafından uygulanan kuvvet ile araba yön değiştirdi.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 94 MEB Yayınları

DÜŞÜNELİM, YAZALIM, PAYLAŞALIM

1. Balon, yay, sünger ve plastik topun üzerinden kuvvet kalktıktan sonra şekillerinde ne tür değişiklikler meydana geldi?
Cevap: Balon eski haline geri döndü, yay bırakıldıktan sonra eski haline geri dündü, plastik topun üzerinde kuvvet uygulandıktan sonra geri eski haline döndü.

2. Bu cisimler üzerinde kuvvetin hangi etkisi görülmektedir?
Cevap:  İtme kuvveti uygulandıktan sonra  eski haline dönmesinde şekil değişikliği etkisi görülmektedir.

3. Cisimler üzerinden kuvvetin etkisi kalkınca hangi cisimler eski şekillerine geri döndü?
Cevap: Tüm cisimler eski şekillerine geri döndü.

4. Kuvvetin etkisi kalktıktan sonra cisimlerin eski şekillerine dönmelerinin veya dönmemelerinin günlük yaşamda sağladığı faydalar neler olabilir?
Cevap:  Birçok faydası vardır, sünger, top, yaylı eşyalar bunların hepsi eski şekillerine geri dönebildiği için yarar sağlarlar.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97 MEB Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97 MEB Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98 MEB Yayınları

B) Yanda verilen oyuncak arabayla ilgili senaryoların sonuçlarını soruların altındaki boşluklara yazınız.

1. Senaryo: 3 yönünde hareket eden arabayı yavaşlatmak ya da durdurmak için arabaya hangi yönde ve nasıl bir kuvvet uygulamamız gerekir?
Cevap: Arabanın tersi yönünde kuvvet uygulamamız gerekir.

2. Senaryo: 1 yönünde hareket ederken arabayı hızlandırmak için arabaya hangi yönde ve nasıl bir kuvvet uygulamamız gerekir?
Cevap: Arabayı hızlandırmak için arabanın gittiği yöne doğru kuvvet uygulamamız gerekir.

3. Senaryo: 4 yönünde hareket eden arabanın yönünü değiştirmek için arabaya hangi yönde ve nasıl bir kuvvet uygulamamız gerekir?
Cevap: Arabanın yan tarafından kuvvet uygulamamız gerekir.


C) Aşağıdaki tabloda verilen boşlukları tamamlayınız.
Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98 MEB Yayınları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 92-94-95-96-97-98. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 86-87-88-89-90. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 332 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları