Betül

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 78-79-80-81-82. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

Bu konu Betül tarafından 3 gün önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 1 hafta önce
Konu Sayısı: 52
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 11 Ekim 2021, 14:57

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 78-79-80-81-82. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 4. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 78-79-80-81 ve 82’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz. 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 78-79-80-81-82. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi konusunda 3. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Çalışmalarını cevaplandırdık.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 78-79-80-81-82. Cevapları 3. Ünite  Ölçme Ve Değerlendirme  Çalışmaları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 78 Anka Yayınevi

A. Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterimize yazalım.

1) Kuvvet, cisimlerin şekil ve hareketlerini nasıl etkiler? Açıklayalım.
Cevap: Kuvvet cisimlerin şeklini eğer esnek ise fazla kuvvette şeklini kaybedebilir az ise eski haline döner, esnek değil ise ya bir şey olmaz kuvvet fazlaysa hareket edebilir, yön değiştirebilir.

2) Mıknatıs nedir? Açıklayalım.
Cevap: Mıknatıs, manyetik alanlarda birbirini çeken, kutupları olan bir araçtır.

3) Mıknatısın günlük yaşamda kullanıldığı yerlere örnekler verelim.
Cevap: Buzdolabı, arabada kullanılan telefonluklar, çanta kapaklarında.


B. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
1) (..Y..) Mıknatıs, demiri çekmez.
2) (..D..) Bilgisayarların içinde mıknatıs bulunur.
3) (..Y..) Hareket eden bir cismin hareketiyle aynı yönde kuvvet uygulanırsa cisim yavaşlar.
4) (..D..) Kuvvet, cisimlerin yön değiştirmesini sağlayabilir.
5) (..D..) Mıknatıs günlük hayatta farklı amaçlar için kullanılabilir.
6) (..Y..) Esnek maddelere uygulanan kuvvet ortadan kalktığında madde eski şekline dönmez.


C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere kutucukların içinde bulunan kelime ve kelime gruplarından uygun olanları yazalım.
Cevap:

1) Uygulanan kuvvet ortadan kalkınca eski şeklini alan cisimlere …esnek cisimler…….adı verilir.

2) Tahta, ütü, ampul ….esnek olmayan…. cisimlerdir.

3) Hareket hâlindeki cisimler ….kuvvet…. etkisiyle durabilir.

4) Pusulanın içinde ….mıknatıs…. bulunur.

5) Mıknatısların uyguladığı kuvvet ….temas gerektirmeyen…. bir kuvvettir.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 79 Anka Yayınevi

Ç. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyelim.

1) Kutupları karşılıklı olarak konulan iki çubuk mıknatıs birbirini itmektedir. Buna göre mıknatısların karşılıklı gelen kutupları yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri gibi olabilir?
Cevap: B) II ve IV 

2) Aşağıdakilerden hangisi mıknatısın kullanım alanlarından biri değildir?
Cevap: D) Cam bardak üretiminde

3) Aşağıdakilerden hangisi mıknatısın etki ettiği maddelerden biridir?
Cevap: A) 

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 80 Anka Yayınevi

4) Mıknatısla ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) Mıknatıs doğal ya da yapay olabilir. 

5) Aşağıdaki olaylardan hangisinde kuvvetin cisimler üzerindeki etkilerinden biri gözlenmez?
Cevap: C) Suyun kaynaması 

Yukarıda dört arkadaşın kuvvetle ilgili ifadeleri verilmiştir. Buna göre hangisinin ifadesi doğrudur?
Cevap: B) Zeynep

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81 Anka Yayınevi

7) Levent Bey düz yolda giderken aracını sağa döndürmüş, karşısına aniden bir kedi çıkınca frene basarak aracını yavaşlatmış, sonra tekrar hızlanarak yoluna devam etmiştir. Levent Bey bunları yaparken araçta aşağıdaki kuvvetlerden hangisinin etkisini gözlemlememiştir?
Cevap: C) Durdurma 

8) Yandaki şekilde esnek cisimlerin olduğu kutular boyandığında aşağıdaki şekillerden hangisi ortaya çıkar?
Cevap:  A)

9) Aşağıdakilerden hangisi mıknatısın günlük hayatta kullanıldığı yerlerden biri değildir?
Cevap: D) Ağaçtan kağıt üretimi

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 78-79-80-81-82. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022

Bir önceki yazımız olan 4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 73-76-77. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 4 Kayıtlı Üye
  • 332 Konu
  • 116 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır
Kitap Cevapları