Betül

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 120-121-122-123-124-125. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi

Bu konu Betül tarafından 2 ay önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Betül
Betül
SÜPER MODERATÖR
Üyelik Zamanı: 4 ay önce
Konu Sayısı: 120
Yanıt Sayısı: 0
Güncelleme: 29 Kasım 2021, 9:54

4.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 120-121-122-123-124-125. Sayfa Cevapları Anka Yayınevi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Bölüm Sonu Değerlendirme konularının da bulunduğu 4. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 120-121-122-123-124-125 cevapları paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Anka Yayınevi Sayfa 120-121-122-123-124-125. Cevapları 5.Bölüm Sonu Değerlendirme


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 120 Anka Yayınevi

1) İpek aşağıdaki maddelerden oluşan karışımı ayırmak istiyor. İpek bunun için hangi yöntemleri kullanmalıdır? Verilen boşluklara yazalım.
Cevap: 
a) Mıknatısla ayırma
b)Süzme
c)Eleme

2) Karışımları ayırmanın ülke ekonomisine ve kaynakların etkili kullanımına katkılarını verilen boşluğa yazalım.
Cevap: Karışımları ayırmak içindeki ham maddelerin tekrardan kullanılması. onu madenden çıkartırken  yapılan enerjiden, zamandan , iş gücünden tasarruftur.Boş yere başka ham maddeler ziyan edilmiş olmayacak ve bu şekilde de ekonomiye katkısı olacaktır.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 121 Anka Yayınevi

A. Aşağıdaki bulmacayı çözelim.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 121 Anka Yayınevi1

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 122 Anka Yayınevi

B. Aşağıdaki bölünmüş cümleleri kutucuk numaralarını kullanarak birleştirelim.
Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 122 Anka Yayınevi

C. Aşağıdaki bilgiler doğru ise yay ayraç içine “D”, yanlış ise “Y” yazalım.
Cevap:
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 122 Anka Yayınevi1

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 123 Anka Yayınevi

Ç. Aşağıda verilen sorularda doğru seçenekleri işaretleyiniz.
1) Aşağıdakilerden hangisi madde değildir?
Cevap: A)Işık

2) Aşağıdakilerden hangisi doğru bir ifade değildir?
Cevap: D) Doğadaki tüm maddeler saf maddedir. 

 

3) I. Akışkanlık
II. Belli bir kütlesi olma
III. Konulduğu kabın şeklini alma
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri bütün sıvıların ortak özelliğidir?
Cevap: D) I, II ve III

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 124 Anka Yayınevi

4) Yukarıda dört arkadaşın karışımları ayırmayla ilgili ifadeleri verilmiştir. Buna göre hangisi veya hangilerinin ifadeleri doğrudur?
Cevap: C) Zeynep ve Ömer 

5) Aşağıdaki maddeler hâllerine göre sınıflandırılırsa hangisi bu grubun dışında kalır?
Cevap: B) Tereyağı

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 125 Anka Yayınevi

6) Kütle ve hacimle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) Her maddenin kütlesi ve hacmi vardır. 

7) Aşağıdaki yargılardan hangisi doğrudur?
Cevap: A) Tahtadan yapılmış kurşun kalem, suda yüzer. 

8) Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri saf maddedir?
Cevap: C) Yalnız II 

9) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) Bardağa konan sıcak çay bir süre sonra ısınır. 


4.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 120-121-122-123-124-125. Sayfa içerisinde bulunan 5.Bölüm Sonu Değerlendirme başlıklı konunun çalışmalarını cevapladık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

2021-2022 Ders ve Çalışma Kitapları TIKLA!
  • 4 Kayıtlı Üye
  • 397 Konu
  • 119 Cevap
  • Son Üye: Enes Bakır